• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Turci su prekinuli prvenstvo zbog Srbije!" Gudurić poslije meča otkrio plan Turaka: Znam to, igram tamo!

Autor Haris Krhalić

Ataman nije pustio Vasu Micića da igra za našu reprezentaciju, a Turci su sa druge strane sve uradili da svoje igrače rasterete!

 Marko Gudurić otkrio da su Turci prekinuli prvenstvo ranije zbog reprezentacije Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije savladala je Tursku 77:76 u "Pioniru" i tako došla na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo u košarci 2023. godine. Tim Svetislava Pešića je u neizvjesnoj završnici uspio da dođe do trijumfa, a nakon utakmice igrači su podijelili utiske.  Iskusni plejmejker Stefan Jović je istakao da je ovo bio jako bitan, ali i jako težak meč. 

"Najslađe je ovako na kraju protiv ekipe koja je onako, jaka, dosta evroligaških igrača. Imali smo jedan dan za pripremu, Nije bitno kojim rezultatoom, bitno da smo dobili. Svaka čast momcima, odradili smo lavovdski dio posla, idemo dalje", rekao je on.

Iskusni šuter tima Srbije Marko Gudurić koji inače igra u Turskoj za Fenerbahče otkrio je da su Turci prekinuli prvenstvo ranije kako bi omogućili igračima da se pripreme za ovu utakmicu.

"Znam jer igram tamo, oni su se okupili dosta ranije, turska liga je otkazana ranije da se spreme dodatno, Oni su imali više vremena da se spreme od nas", rekao je on i na kraju se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci tokom cijelog meča.

Nije bilo Vasilija Micića na ovom meču, ali kako kaže Gudurić, Stefan Jović koji se vratio u tim je mnogo pomogao da se nedostatak Micića manje osjeti. 

"Sigurno da jeste, on je jedan od najboljih igrača Evrope i naš dobar drugar. Lijepo je vidjeti Jovića opet u dresu reprezentacije, dosta nam je pomogao", istakao je Gudurić.

Na kraju se obratio i Dušan Ristić, sjajni centar koji je meč završio sa 16 poena bio među najboljim na terenu. 

"Sigurno sam zadovoljan, jako bitna pobjeda za nas i nastavak kvalifikacija. Nismo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, ali smo se približili jako. Sigurno da nas u drugoj fazui dočekali kvalitetniji timovi, ali mislim da smo se dizali kako je vrijeme odmicalo, što stalno selektor priča", završio je Ristić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC