• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na najtežem gostovanju, a svi se pitaju ŠTA JE SA KAMPACOM! Bomba je spremna da eksplodira, ali postoji problem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fakundo Kampaco je sa Crvenom zvezdom, ali vrlo je moguće da Olimpijakos zbog toga ne mora da brine.

 Hoće li Fakundo Kampaco igrati za Crvenu zvezdu protiv Olimpijakosa Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Crvena zvezda nastavlja takmičenje u Evroligi u Pireju od 20 časova. Nakon serije od šest pobjeda, Olimpija iz Milana je poslije sjajne partije Bilija Berona uspjela da pobijedi crveno-bijele u "PIoniru" i tako ih ostavi na sredini tabele. 

Sada tim Duška Ivanovića ide na jedno od najtežih gostovanja u Evroligi u "Dvoranu mira i prijateljstva", vjerovatno halu sa imenom koje joj najmanje pristaje u cijeloj Evropi, 

Dva kluba gaje prijateljske odnose tako da će navijanje biti podijeljeno između dva tima, ali kroz istoriju je Olimpijakos bio jedan od najtežih rivala Zvezdi u Evroligi. Ipak, sada navijače Crvene zvezde jedno pitanje muči možda i više od toga koji će biti konačni rezultat utakmice...

ŠTA JE SA KAMPACOM?

Argentinski plejmejker je stigao! Poslije Luke Vildoze i Fakundo Kampaco je zadužio crveno-bijeli dres, prošao je ljekarske preglede, ozvaniči saradnju, trenirao sa ekipom i na kraju otputovao u Pirej. Ipak, još uvijek je neizvjesno da li će igrati! Problem pravi zabrana registracije novih igrača koja je izrečena crveno-bijelima nedavno. 

"Nakon izvještaja Komisije za kontrolu menadžmenta o sudskom postupku koji se vodi protiv Crvene zvezde na osnovu postojećih dospjelih obaveza i propuštanja da dostavi odgovarajuće podatke, finansijsko vijeće je izreklo privremenu mjeru zabrane registracije novih igrača i trenera u klubu", bila je zvanična poruka Evrolige kad je kazna izrečena.

Na treningu pred odlazak u Grčku trener crveno-bijelih Duško Ivanović je na pitanje kada će debitovati Kampaco odgovorio da zaista ne zna, tako da ostaje da se vidi da li će od 20.00 u Pireju i Kampaco biti u 12. 

ZVEZDA HOĆE TOP 8, A IMA GLAVOBOLJU POD KOŠEM!

Izvor: MN PRESS

Prošlogodišnji centar Olimpijakosa Hasan Martin se povrijedio i dugo ga neće biti na parketu, što je trenutno najveći problem za crveno-bijele. Bez njega se vidjelo da crveno-bijelima fali snage i mišića u reketu, a vidjećemo da li će pored Kuzmića i Mitrovića na "petici" minute dobiti Filip Petrušev ili Miroslav Raduljica. Nedostatak najsnažnije "petice" biće pogotovo problem protiv tima koji je tako snažan i kvalitetan u reketu, a to zna i Luka Mitrović. 

"Jedan od najkvalitetnijih timova u Evropi. Već drugu godinu zaredom igraju fenomenalno, ista baza igrača, dobro se poznaju, igraju po automatizmu, znaju se i vezanih očiju gdje se ko nalazi i gdje ko stoji. Bće izuzetno teško pogotovo su izuzetno čvrsti na domaćem terenu što pokazuju i neki njihovi rezultati u prethodnom periodu gdje su u Atini u prethodnih par kola već u prvom poluvremenu riješili mečeve. To je ekipa popunjena na svakoj poziciji, jako dobro se zna ko šta radi, jako su utrenirani, imaju taj dobar 'svič' koji je jako teško napadati", istakao je pred meč Mitrović. 

Neće u sastavu biti ni Nikole Ivanovića koji je počeo da trenira sa timom, ali je daleko od povratka na parket i neće ga biti u sastavu u 2022. godini. 

OLIMPIJAKOS HOĆE TITULU! 

Izvor: MN PRESS, Klodian Lato/Eurokinissi

Prošle godine je ovaj tim stao u Fajnal foru, sada nemaju namjeru. Igraju sjajno i pogotovo na domaćem terenu bilježe ubjedljive pobjede, a crveno-bijeli su u pripremama za ovu sezonu doživjeli ubjedljiv poraz od Pirejaca koji je tada otkrio mnoge mane tima. 

U Beogradu su ostali "kratki" i došli su "samo" do polufinala, sada ciljaju plasman u Kaunas i trofej Evrolige. Fantastični Saša Vezenkov je prava mašina za postizanje trojki i jedva da spušta loptu u dribling, ali zato svoje šuteve pogađa. Sa spoljnih pozicija prete iskusni Kostas Slukas i hitri Ajzea Kenan, a gorostas Mustafa Fol biće prava enigma za centre Crvene zvezde. 

Crvena zvezda ima samo jednu pobjedu nad Olimpijakosom u posljednjih pet mečeva i to prošle godine u gostima, a to će pokušati i sada da ponove. Biće teško, ali ako Nedović i Vildoza zaista dobiju podršku Kampaca od 20 časova - sve je moguće!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC