• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LUKA DONČIĆ OPET UBACIO 50! Slovenac igra kao NIKAD, ne mogu da ga zaustave!

Autor Dragan Šutvić

Sjajan nastup Slovenca u pobjedi Dalasa protiv San Antonija.

 dončić postigao 50 poena Izvor: Profimedia

Slovenački as Luka Dončić postigao je čak 51 poen u uzbudljivoj pobjedi Dalasa protiv San Antonija, 126:125. Bio je to treći put u posljednjih šest utakmica da je on postigao više od 50 poena (s tim da je protiv Njujorka ubacio čak 60), a ujedno i šesti trijumf u nizu njegovog tima, koji sada ima skor 21-16.

U posljednjih 4,5 sekundi, Dončić je "pogurao" Dalas protiv tima Grega Popoviča sa dva skoka i dva iskorišćena slobodna bacanja, kojim je "probio" granicu od 50 poena. A onda su NBA statističari izračunali nevjerovatan podatak. Luka je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je ubacio 250 poena, uz 50 skokova i 50 asistencija u nizu od pet utakmica.

"Sedam godina sam u ligi i nisam vidio da je bilo ko u stanju da radi šta i on radi. U sjajnoj je seriji, igra kao MVP i jasno je da je jedan od najboljih igrača u ligi", rekao je Dončićev saigrač Kristijan Vud, koji je dodao 25 poena i tako doprinio trijumfu. Dalas je sa njima dvojicom na čelu odbranio trijumf u meču u kojem je u posljednjem minutu praktično ispustio vođstvo od čak 17 poena razlike.

Bilo je uživanje gledati kako Dončić dominira pogađajući šuteve sa poludistance, uz korak unazad i kako "sipa" trojke (6/10). Mladi as (23) igra bolje nego ikad i sigurno će dati sve od sebe da Dalas nastavi seriju i 3. januara, kada će drugi put u pet dana igrati sa Hjuston Rokitsima Bobana Marjanovića, na kraju mini-turneje u Teksasu. A onda će u petak, 6. januara, Maveriksi igrati u velikom derbiju protiv Bostona kod kuće.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC