• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA NE BI SMJELA OVAKO! Saopštenje agencije o Zvezdinoj kazni - Fakundo Kampaco je KOLATERALNA ŠTETA!

Autor Dragan Šutvić

Agencija koja zastupa košarkaša stala u njegovu odbranu zbog oštre kazne Evrolige prema Crvenoj zvezdi, zbog koje Argentinac neće igrati u Evropi još dva mjeseca.

 agencija oktagon o kazni za zvezdu i kampacu Izvor: MN PRESS

Agencija "Oktagon", koja zastupa niz poznatih igrača, a među njima i Fakunda Kampaca, objavila je saopštenje kojim je osudila Evroliginu zabranu Argentincu da nastupa. Ta agencija se zalaže za stroge kazne prema klubovima, ali istovremeno ukazuje da igrači ne bi smjeli da budu kolateralna šteta tih sankcija, što je ovog puta slučaj sa Argentincem. Pročitajte kompletno saopštenje "Oktagona":

"Kao jedna od vodećih sportskih agencija, prošlog ljeta bili smo upitani zajedno sa našim najboljim kolegama da radimo sa Sindikatom evroligaških košarkaša da bi bio dogovoren novi Kolektivni ugovor, sa ciljem da bi on dao punu zaštitu igračima, kao i da bi razjasnio obaveze svih strana. Igrači su temelj ove igre i košarkaša postoji zbog njih".

"Odluka Evroliginog Finansijskog penala suštinski najviše kažnjava Fakunda Kampaca, jer neće biti u stanju da igra da pruži navijačima Evrolige još jedno vrhunsko ime za uživanje, čime bi nadogradio takmičenje. Prema našem skromnom mišljenju, kazna bi trebalo da bude oštrija zbog konkretnog kršenja dogovora, a ne bi trebalo da pretvori igrača, ono najsvetije u našoj igri i u našoj industriji, u kolateralnu štetu".

"U ovom slučaju, odluka Finansijskog panela Evrolige gubi iz vida ono što je važno – igrače i sam sport. Oni mogu da sprovedu bilo koju vrstu kazne za bilo koji klub. Sprečavanje igrača na ovom nivou da igra igru je odluka koja ne pomaže Evroligi i onda je znak za pogrešan smjer". 

Saopštenje su potpisali direktori agencije Oktagon za Evropu, a među njima i Marko Jelić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC