• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA uvela pravila zbog Srbije! Svjetski šampion otvorio dušu: Nije pošteno, to su uradili samo zbog nas

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dejan Majstorović je siguran da je samo zbog basketaša iz Srbije uvedeno novo pravilo.

 FIBA uvela pravilo zbog srpskih basketaša Izvor: YouTube/ALESTO

Srbija je sila u košarci, ali je mnogo veća sila u basketu 3x3! Tu su višestruki svjetski prvaci, srpski košarkaši dominiraju na FIBA rang listi i izgleda da su svima dojadili! Gostujući u "Alesto" podkastu Aleksandra Stojanovića proslavljeni basketaš i jedan od najboljih igrača 3x3 basketa svih vremena Dejan Majstorović govorio je baš o tome.

Bronzani sa Olimpijskih igara u Tokiju i četvorostruki svjetski šampion otkrio je da je FIBA zbog pretjerane dominacije Srba uvela novo pravilo! S obzirom da su 10 od 15 najboljih basketaša iz Srbije, uz to 6 od 7 najboljih su Srbi, a dva najbolja tima dolaze iz Srbije FIBA je riješila da Srbima oteža odlazak na najveće turnire!

"Sigurno smo im dosadili! Toliko smo dosadili svima srpski timovi i srpski igrači da postoji pravilo u FIBA 3 na 3. Da bi dobili put na neki čelendžer imaš neke alokacije da iskoristiš i u prvih osam ekipa ako svi alociraju za taj čelendžer, tri ekipe dobijaju alokaciju. Vjerovatno prve tri ili neka koja ima minus alokaciju. Sad da ne dužim, uglavnom tri ekipe iz iste zemlje ne mogu da dobiju alokaciju, što po meni uopšte nije pošteno. A to sa te tri ekipe su, ubijeđen sam, uveli samo zbog nas", istakao je Dejan Majstorović! 

S obzirom da je Srbija malo tržište, a da naši basketaši redovno dobijaju timove iz ogromnih zemalja kao što su Kina, SAD, Mongolija, Rusija ili Kanada, ovo FIBA pravi probleme, pa su riješili da otežaju posao srpskim basketašima. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC