• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda - Real Madrid uživo prenos
 Crvena zvezda - Real Madrid uživo prenos

"RANJENA" ZVEZDA BEZ SNAGE, REAL UBJEDLJIV U PIONIRU! Nedović i Petrušev donijeli nadu, a onda je DŽIN sve zaključao!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je bez "pola tima" parirala Real Madridu dvije i po četvrtine, a onda je jedan od najboljih igrača Evrolige Valter Tavares "zaključao" oba reketa i vodio svoj tim do ubjedljive pobjede.

 Crvena zvezda - Real Madrid uživo prenos Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda odigrala je muški protiv Real Madrida, parirala mu skoro pola sata, ali na kraju, ovako "ranjena", jednostavno nije imala snage za više. Real Madrid je slavio ubjedljivo 79:59 u okviru 18. kola Evrolige, čime je pokvario skor Crvene zvezde na 9-9 u elitnom takmičenju, ali s obzirom na to da je regionalni šampion bio bez Bentila, Martina, Ivanovića, Vildoze i Kampaca - poraz od 20 razlike niko od navijača u krcatoj hali "Aleksandar Nikoilić" neće uzeti za zlo.

Zvezda je parirala Real Madridu, čak i vodila (49:47 u 27. minutu), sve dok je šuterski raspoložen bio Nemanja Nedović (četiri trojke) i dok se Filip Petrušev (17 poena) nije umorio, međutim kada je Valter Tavares "zaključao" oba reketa krajem treće i početkom posljednje dionice - nijedno rješenje u napadu Ivanovićevog tima nije moglo da poremeti "kraljeviće".

Serija od 12:0 u prva tri minuta četvrte dionice potpuno je izbacila iz kolosijeka Crvenu zvezdu, nije uspio da ih razmrda ni Nedović, a Pablu Ćusu nije padalo na pamet da iz igre izvodi Valtera Tavaresa koji je bio neprelazan. Lako je dolazio do ofanzivnih skokova, "ubijao" samopouzdanje napadu Zvezde snažnom odbranom, a da bi došlo do još jednog velikog preokreta na meču - ipak je nedostajao još makar jedan raspoložen igrač u domaćem sastavu.

Kada je Real Madrid došao do dvocifrenog vođstva, utakmica je zaličila na "polurevijalnu" pošto su obojica trenera odlučila da odmore nosioce, pošto je ove nedjelje u toku dupli program Evrolige i tako Zvezda već u četvrtak mora da ima daha za Monako.

Osim pomenutih Nemanje Nedovića (18 poena), Filipa Petruševa (17 poena) i Stefana Markovića (pet poena, šest skokova i sedam asistencija), praktično svi ostali će morati da poprave igru zbog manjka igrača u rotaciji. Na kraju je Zvezda imala samo još trojicu koja su se upisala na semafor - Ognjen Dobrić je postigao 11 poena, Ognjen Kuzmić je dodao šest, dok se u strijelce upisao i Stefan Lazarević (dva poena).

Na drugoj strani je igrač utakmice bio Valter Tavares sa 17 poena, 12 skokova i četiri blokade, ali je najbolji strijelac tima bio Džanan Musa sa 19 i još šest skokova. Dvocifren je bio još Korneli sa 12 poena.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Lazarević 2p, Mitrović 5sk, Lazić, Dobrić 11p, 4sk, Ilić, Nedović 18p, 4as, Marković 5p, 6sk, 7as, Kuzmić 6p, Petrušev 17p.

REAL MADRID: Vilijams-Gos 9p, 4sk, Kozer, Abalde 2p, Hanga 2p, Rodrigez 5p, 7as, Poarje 5p, 4sk, Korneli 12p, Tavares 17p, 12sk, Ljulj, Jabusel 8p, Musa 19p, 6sk.

Možda će vas zanimati

20:45

KRAJ!

Crvena zvezda je izgubila u 18. kolu Evrolige protiv Real Madrida, više nego ubedljivo: 79:59.

20:41

37' - Zvezda pred porazom! (53:71)

Sada se već igra "polurevijalno". Musa i Abalde pogađaju s distance i polako već Ivanović izvodi "drugu petorku" pošto za 48 sati sledi novi duel u Evroligi - protiv Monaka.

20:36

34' - Najveća razlika! (51:66)

Ovo je već ogromna prednost, Tavaresa niko ne može da zaustavi. Ne samo da u napadu pogađa sve, nego ni u odbrani ne dopušta da bilo ko prođe... Čak 9:0 za Real u ovoj četvrtini, opet Ivanović zove tajm-aut.

Izvor: MN PRESS

20:31

33' - Problemi! (51:61)

Loša organizacija igre Crvene zvezde na startu druge četvrtine zbog čega je morao da reaguje Ivanović. Odmah je na parket poslao Nedovića od koga se očekuje velika odgovornost - i odmah je oprobao šut, ali i promašio. Nakon novih poena Tavaresa (14 poena), morao je trener Zvezde da zove tajm-aut.

20:27

30' - Dobrić! (51:57)

Imala je Zvezda ogromnih problema sa Tavaresom, Nedovića je dva puta izblokirao, dolazio je do ofanzivnih skokova, ali poslednji napad u trećoj deonici nije mogao da spreči. Napao ga je Dobrić i došao do važnih poena uoči poslednje deonice, šest poena prednosti ima Real Madrid.

Izvor: MN PRESS

20:24

29' - Opet beži Real Madrid! (49:57)

Musa, pa Tavares - Zvezda ponovo ima velikih problema u reketu, a napad je stao.

20:20

27' - Petrušev igra sjajno! (49:51)

Real Madrid je uzvratio serijom 5:0 i krenuo je u novi napad posle greške u napadu Zvezde, odmah je Ivanović bio spreman da pozove tajm-aut, da bi Petrušev ukrao loptu i postigao poene u kontri. Ukupno ih ima 17! Ipak, morao je posle novih poena Tavaresa da Ivanović zatraži pauzu za svoje igrače...

20:15

25' - Nova eksplozija u Pioniru! (47:42)

Posle skoro četiri minuta košarke u nastavku seriju Zvezde prekida trojkom Kornli, međutim vraća odmah Petrušev i to trojkom iz ugla. Sve bolji je i Kuzmić, kako u odbrani protiv Tavaresa, tako i u napadu...

Izvor: MN PRESS

20:09

23' - Serija od 8:0!

Sjajan prodor i novi poeni Petruševa za preokret Crvene zvezde i prvo vođstvo na meču od 40:38, da bi potom do poena u kontri došao i Dobrić! Mora da zove tajm-aut Ćus Mateo...

20:06

22' - Izjednačenje! (38:38)

Nedović prvi put dolazi do "dvojke", a pre toga je njegov promašaj popravio Petrušev. Izjednačenje u Pioniru... Na sve to, dva faula u napadu Reala!

19:51

Poluvreme u Pioniru!

Na kraju, dobar rezultat za Crvenu zvezdu koja je u jednom trenutku gubila i 13 razlike. Na poluvremenu "samo" četiri - 38:34 za Real Madrid. Napad nije preterano sjajno funkcionisao, uglavnom je sam "rešetao" Nedović (četiri trojke), da bi se na kraju probudio i Petrušev (osam poena).

Sa druge strane Valter Tavares je nepremostiva enigma, u oba reketa, ali je najbolji strelac tima Džanan Musa sa 11 poena.

19:47

19' - Budi se i Petrušev! (32:36)

Prvu trojku na meču pogodio je i Petrušev, čime je Zvezda smanjila na samo dva koša razlike, međutim nakon trećeg faula Lazića - Musa (11 poena) ponovo podvećava prednost Reala.

19:44

18' - Kratak prekid u Pioniru! (36:29)

Jabusele je posle prodora i faula Lazaravića napravio dva koraka i postigao poene, koje su sudije priznale, odnosno dobio je priliku za "2+1". Zbog ovoga velika bura u hali i sudije su na kratko prekinule meč jer je nekoliko predmeta uletelo na teren... Stiglo je i zvanično upozorenje, priprećeno je ozbiljnijim sankcijama.

Izvor: MN PRESS

19:38

16' - Evo ga Nedović, opet! (27:34)

Pogodio je i četvrtu trojku Nedović i naterao Ćus Matea da pozove tajm-aut...

19:36

15' - Samo Nedović igra! (22:34)

Nedović je postigao treću trojku na meču i za sada je praktično jedini raspoloženi igrač Zvezde, ali sa druge strane uzvraća mu i Jabusele, dok se bek crveno-belih nije odvažio da "ispali" i četvrtu trojku u idućem napadu...

Izvor: MN PRESS

19:32

13' - Problemi u odbrani! (17:30)

Rodrigez je postigao trojku pošto mu je loša igra u reketu omogućila "popravni", da bi u kontri i Musa postigao prelake poene i još dobio dodatno slobodno bacanje... Morao je da zove tajm-aut Duško Ivanović da smiri svoje igrače koji se posebno muče u reketu.

19:24

10' - Ubedljiva igra Reala (16:25)

Raspoložen je Real Madrid u napadu, posle trojke koju je pogodio Korneli - do novih poena je došao i Musa, pa tako nakon prve četvrtine "kraljevski klub" ima velikih devet poena prednosti.

Izvor: MN PRESS

19:22

9' - Čudna sekvenca Holanda! (16:23)

Prvo je Holand odigrao sjajno u odbrani i ukrao loptu Tavaresu, potom poveo napad u kome se Zvezda nije snašla, da bi zatim previše brzo "ispalio" loš šut za tri poena, pa samo koji sekund kasnije faulirao Musu... I onda ponovo došao u centar pažnje zbog dobrog dodavanja za Petruševa!

19:17

7' - Cela hala zviždi!

Prilikom prodora u reket, Vilijams-Gos je laktom udario u lice Nemanju Nedovića, ostao je srpski košarkaš da leži na parketu i zbog ovog previda je čitav "Pionir" počeo da zviždi. Duško Ivanović je zbog ove situacije odmah tražio čelendž i sudije su pogledale situaciju na usporenom snimku i poništile poene Amerikanca.

Posle ovoga ostaje 16:13 za Real Madrid.

Izvor: MN PRESS

19:13

6' - I odmah Nedović! (11:14)

Teško je ući u reket Real Madrida pored Tavaresa i sada je očekivano Nedović preuzeo odgovornost i odmah je pogodio dve trojke! Za to vreme snažni centar sa Zelenortskih Ostrva dobija novog čuvara u vidu Petruševa, a videćemo da li mladi srpski košarkaš može da ga zaustavi.

Nije postigao poene u prethodna dva napada, ali je to otvorilo prostor Musi i Vilijams-Gosu.

19:09

5' - Vreme je za Nedovića!

Zvezda ima malo problema u napadu, pa zbog toga Ivanović na parket šalje Nedovića. Za to vreme Tavares je još jednom lako postigao poene, ali dobra vest za Zvezdu je i da je napravio faul u napadu...

Izvor: MN PRESS

19:05

3' - Tavares je pretnja! (5:8)

Valter Tavares pravi velike probleme Crvenoj zvezdi i jasno je da će na početku biti najveća meta napada Real Madrida, već je postigao pet poena. Sa druge strane navijači su se "zapalili" posle trojke Stefana Markovića, biće neophodni njegovi poeni u ovom meču i odlično je počeo!

19:00

Sve "grmi" u Pioniru!

Tradicionalno, dok se intonira himna Evrolige, navijači Crvene zvezde pevaju jednu od svojih najpoznatijih navijačkih pesama, a s obzirom na to da je hala puna - sve "grmi". A skandiralo se i Fakundu Kampacu...

18:56

Startne petorke!

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Marković, Dobrić, Mitrović i Petrušev.
REAL MADRID: Vilijams-Gos, Kozer, Abalde, Jabusele i Tavares.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:52

Ipak bez Bentila!

Košarkaš iz Gane ima temperaturu i ne može da pomogne saigračima protiv Real Madrida. Pored njega van tima su još Kampaco, Vildoza, Ivanović i Martin, Dek i Fernandez sa druge strane ne igraju za "kraljevski klub".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:41

Ko je u timu?

ZVEZDA: Marković, Nedović, Holand, Lazarević, Dobrić, Lazić, Ilić, Raduljica, Kuzmić, Petrušev i Mitrović.

REAL MADRID: Vilijams-Gos, Kozer, Abalde Dijaz, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Poarje, Korneli, Tavares, Ljuj, Jabusele i Musa.

Izvor: MN PRESS

18:17

Posebna poruka na majicama!

Kao i u prethodnom meču protiv Valensije, košarkaši Crvene zvezde nose majice sa porukom za Fakunda Kampaca (#FreeFacu) - "Pustite ga da igra".

18:07

Šta kaže statistika?

Crvena zvezda trenutno zauzima deseto mesto na tabeli Evrolige sa skorom 9-8, dok je Real Madrid na deobi prvog mesta sa 11 pobeda i šest poraza. Ovo će biti ukupno 15. duel dva tima u Evroligi (od 2000. godine), a Real Madrid je uspešniji sa devet pobeda. Crvena zvezda ima pet, poslednju u martu 2022. godine (65:62).

Izvor: MN PRESS

18:05

Znamo ko će gledati ovaj meč!

Luka Dončić je pre nekoliko dana otkrio da češće i radije gleda mečeve Evrolige nego što je to slučaj sa NBA utakmicama, pa je pretpostavka da će Slovenac pratiti susret Crvene zvezde i Real Madrida. Ne bi to bilo prvi put da bodri crveno-bele, a dobro je poznato da je igrao i za Real Madrid i sa njima osvojio Evroligu.

Izvor: Profimedia

18:03

Kampaco zna Real Madrid!

"Pa, ja ne igram. Ali, kad me već pitate... Biće teška utakmica, moramo da budemo perfektni, Real je opasan na svim pozicijam i sposoban da poentira iz svakog dela terena. Imaju dobre igrače, ako jedan igra dobro, drugi će biti još bolji, moramo da igramo pametno i da iskoristimo prednost domaćeg terena", rekao je Fakundo Kampaco koji se pojavio pred novinarima uoči meča sa Real Madridom, iako nije dobio "amin" Evrolige da igra.

Izvor: MN PRESS

18:02

Kako zaustaviti Tavaresa?

Trener crveno-belih Duško Ivanović govorio je i o gorostasu iz reketa Real Madrida uoči meča u Pioniru i otkrio delimično plan kako mogu da ga zaustave: "Nije nam potreban nikakav poseban plan za njega, ne treba da ga branimo, već da ga neko napadne. On je u ovom momentu najdominantniji centar u Evropi. Neće biti lako dati koš u reketu. Videćemo šta će tu biti...", rekao je između ostalog Ivanović u razgovoru sa novinarima.

Izvor: MN PRESS

17:56

Kampaco ne igra protiv bivšeg kluba!

Nadali su se navijači Crvene zvezde da će Evroliga poništiti svoju odluku o zabrani registracije novih igrača šampiona ABA lige, međutim to se (još) nije desilo i Fakundo Kampaco će i ovoga puta ostati van protokola. Da nevolja bude još veća, Zvezda će biti i bez Vildoze, Ivanovića i Topića, tako da će sa iznuđenim rešenjima Ivanović pokušati da napravi problem Real Madridu, baš kao što je to bio slučaj sa Valensijom protekle sedmice.

U međuvremenu, Kampaco se oglasio na društvenim mrežama i potvrdio da uprkos ponudama drugih klubova ostaje u Zvezdi: "Ostajem u Crvenoj zvezdi, ostajem uz ovaj klub, uz saigrače, navijače i uz ovaj grad. Idemo zajedno u nove pobede. Napred Crvena zvezda", napisao je on, a navijači su to pozdravili zastavom Argentine na tribinama.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

17:53

Dobro došli u MONDO live!

Crvena zvezda i Real Madrid sastaju se od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" u okviru 18. kola Evrolige. U prvom meču sezone Real Madrid je ubedljivo slavio 72:56 pred svojim navijačima, ali ovoga puta će crveno-beli imati podršku na svojoj strani, dok je u međuvremenu došlo i do velikih promena na Malom Kalemegdanu. Između ostalog, tu je novi trener Duško Ivanović, dok je sve "povezao" Luka Vildoza, koji je doduše trenutno povređen.

Ostanite uz MONDO, pratićemo uživo meč Crvene zvezde i Real Madrida.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Crvena zvezda (9-8) - Real Madrid (11-6)
  • U prvom delu sezone Real Madrid je slavio 72:56
  • Fakundo Kampaco nema pravo nastupa protiv bivšeg kluba
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Bravo Bodiroga tužni Srbine....ovaj poraz Zvezde ide na tvoj obraz....neka ti je na čast odluka da ne igra Facu....do tebe je 100%....

Najnovije