• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Filip postao Zvezdin NOSILAC IGRE: Petrušev otkrio Litvancima osnovni razlog i šta Ivanović traži od njega

Autor Dragan Šutvić

Košarkaš Zvezde Filip Petrušev razgovarao sa Litvancima o svojoj formi, dobrim igrama, planovima...

 filip petrušev o crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Filip Petrušev igra sjajno za Crvenu zvezdu prethodnih nedjelja, a veoma je zapažen bio i u meču protiv Žalgirisa u Kaunasu, iako ga je trener Duško Ivanović kritikovao nakon utakmice zbog loše odbrane na meč-vineru Edgarasu Ulanovasu.

Ipak, od povrede Hasana Martina Petrušev koristi svaku šansu na terenu i u posljednjih sedam utakmica u Evropi prosječno postiže 19,6 poena, uz 6,3 skoka i 23,3 indeks korisnosti po meču. Do tada je u 13 mečeva Evrolige prosječno postizao po 6,5 poena, što dovoljno govori o tome da je "eksplodirao" u prethodnom periodu.

"U pitanju je moj mentalitet, igram snažnije na oba dijela terena i dobijam veće povjerenje trenera i saigrača. Dobijam sve više minuta zbog povreda nekih igrača i moja igra je bolja. Kada dobijem dosta minuta, pokažem šta znam. To je osnovni razlog", rekao je za "Basket njuz" Zvezdin centar, koga Ivanović "spušta" i na poziciju krilnog centra.

"Najkomfornije sam na poziciji na kojoj sam trenutno - dakle pomalo na obje. Koristim svoje prednosti kad sam 'četvorka', gdje sam vjerovatno veći i jači od većine četvorki, a onda kao 'petica' pokušavam da 'razvučem teren'. U suštini, koristim prednosti na oba mjesta u timu".

Petruševa su Litvanci pitali i za prošlu sezonu u Efesu, tokom koje je igrao malo ili nimalo za šampiona Evrope. "Već sam to zaboravio, potpuno sam fokusiran na aktuelnu sezonu. Teško mi je i da uporedim dvojjicu trenera, veoma su različiti".

Gdje Petrušev vidi sebe u budućnosti? Na to pitanje nema konkretan odgovor. "Nisam siguran. Samo sam fokusiran na tekuću godinu. Ako budem imao zaista dobru sezonu, siguran sam da ću imati mnogo opcija", dodao je Petrušev.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC