• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"KAMPACO? NAJBOLJI IGRAČ U ISTORIJI ABA LIGE!" Petrušev dobio "packe" trenera Ivanovića: U pravu je, moram bolje!

Autor Haris Krhalić

Filip Petrušev govorio je o svojoj partiji protiv Monaka.

 Filip Petrušev o partiji protiv Monaka Izvor: MN PRESS

Filip Petrušev je postigao 21 poen i bio najefikasniji pojedinac u velikoj pobjedi Crvene zvezde protiv Monaka (92:68), međutim bio je kritički nastrojen prema svojoj igri - baš kao i njegov trener Duško Ivanović. Statistika nije sve i zbog toga Petrušev dobro zna da je mogao bolje, posebno kada je igra u odbrani - i reagovanje na sudijske odluke. Upravo zbog njih ga je Ivanović u jednom trenutku poslao i na klupu jer nije želio da se "unervozi".

"Rekao mi je da se smirim i fokusiram, da se ne obazirem na spoljašnje faktore, sudije su počele čudno i ja sam tako odreagovao... Mislim da sam u odbrani mogao bolje, to me je poremetilo u početku, a u napadu kad ide - ide. Tu se dobro snalazim, ali moram bolje odbranu", rekao je Petrušev koji potpuno razume trenerove zamjerke u odbrani: "To su stvari kod Duška Ivanovića koji moraju da se ispoštuju, nije bitno da li je pet ili 25 razlike. Time se dobijaju utakmice. Danas smo imali dobru energiju".

Petrušev je istakao i da je ovo bila vrlo bitna pobjeda za Zvezdu, posebno jer su u posljednjih nekoliko mečeva u Evroligi gubili kod kuće i morali su da se "revanširaju" navijačima, a povremeno bace pogled i na tabelu Evrolige gdje trenutno dobro stoje sa pozitivnim skorom (10-9) i mogu da se nadaju plej-ofu.

"Pratimo naravno, vidimo sve, ali ima još puno utakmica da se igra i svaka je bitna. Tu su svi na pobjedu ili dvije, ali moramo ići lagano i vidjećemo gdje smo. Super je igrati pred punim tribinama i daju nam energiju, ne osjećamo umor kad ih vidimo. Kod nas nema opuštanja, igramo na svaka dva dana, pa nas sad čeka Budućnost koja je jedna od najboljih u ABA ligi. Sada imamo dobar skor, a ne smije da bude opuštanja. Biće dobra utakmica i protiv Žalgirisa pošto smo blizu po skoru", rekao je Petrušev koji se zbunio i u jednom trenutku počeo da priča i na engleskom.

Za kraj, nasmijao se i na to da će Zvezda biti jača u Podgorici za Fakunda Kampaca: "Najbolji igrač u istoriji ABA lige! Potreban nam je kad-tad, a vratiće se... Biće mnogo lakše kada bude na terenu".

Pogledajte

04:38
Filip Petrušev izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC