• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši selektor "zmajeva" rekao zbogom košarci: Vrlo sam miran, odlučio sam da je ovo kraj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U februaru će publika u Zagrebu moći da se oprosti od velikog trenera Aleksandara Petrovića!

 Aco Petrović završava trenersku karijeru Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Hrvatske 23. i 26. februara igra utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. godine protiv Švajcarske i Austrije, a na tim mečevima ćemo vidjeti oproštaj Aleksandra Petrovića od trenerske karijere!

Nekada sjajni šuter je trener od 1991. godine, a trenutno je po četvrti put u karijeri selektor Hrvatske. Za sada je vršilac dužnosti dok se ne nađe dugoročnije rješenje, a sa 63 godine riješio je da kaže da je dosta!

"Posve sam miran. Nakon 32, 33 godine trenerskog posla bilo je dosta i nemam s time što ću voditi posljednji put u svojoj karijeri kao trener ekipu uopšte problema. Osjećaji su otprilike jednaki onima kad sam završavao igračku karijeru, okrenuo sam odmah novu stranicu. Tako će biti i sada, mentalno sam posve miran i uzbuđen radi svega onoga što slijedi i u što duboko vjerujem", istakao je Aco Petrović u razgovoru za "Sportske novosti". 

On će nastaviti da radi u Košarkaškom savezu Hrvatske i upravo je on glavni u potrazu za svojim nasljednikom na klupi, a u posljednje vrijeme je imao nekoliko prijedloga o tome kako reformisati košarku na ovim prostorima. Pričao je o Fakundu Kampacu, govorio kako Crvenoj zvezdi i Partizanu nije mjesto u ABA ligi, a pričao je i o tome da regionalno takmičenje treba da bude razvojna liga.

Kao igrač zajedno sa bratom Draženom igrao je za Cibonu i Šibenku i osvojio je dvije Evrolige sa timom iz Zagreba. Trenersku karijeru je počeo u Ciboni 1991. godine, u Hrvatskoj je vodio Zadar i Cedevitu, a u inostranstvu Sevilju, Ljeidu, Anvil, Lijetuvos Ritas i Pesaro. Kao selektor predvodio je osim Hrvatske i Bosnu i Hercegovinu i Brazil. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC