• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP doveo Amerikanca iz KLS-a: Iz Njujorka stigao u Valjevo zbog Dončića i Jokića, a sad ide u Železnik!

Autor Dragan Šutvić

U intervjuu za MONDO Čarls Mening je pričao da je u Srbiju došao zbog Dončića i Jokića, a sada je uspio prije kraja prve profesionalne sezone da stigne i do ABA lige.

 fmp doveo amerikanca iz kls  Izvor: MN PRESS

Iz Njujorka je stigao u Valjevo kako bi napravio košarkašku karijeru i za sada mu dobro ide! 23-godišnji Amerikanac Čarls Mening prešao je iz redova Metalca u FMP gdje će završiti svoju prvu profesionalnu sezonu. 

Mening je koledž karijeru proveo na prestižnom LSU, a u Metalcu je u KLS-u prosječno bilježio 12,4 poena, 3,8 skokova i 3,8 asistencija po utakmici. NA nedavno završenom finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća odigrao je odličnu partiju upravo protiv "pantera" gdje je primijećen i sada se pridružuje timu iz Železnika. 

"Definitivno je bilo uzbudljivo, FMP je jako dobar tim. Jako su fizički dominantni, jako 'veliki', igraju sa mnogo kontakta... Mnogo su iskusniji, stariji, igraju pametnije, vidi se da su navikli da igraju na visokom nivou i to je za mene bilo jako uzbudljivo. Kao dan i noć! Velika je razlika između nivoa igre i jačine kontakta ovde i u KLS-u, ligi odakle ja dolazim. FMP igra presing po cijelom terenu, jako agresivno na svakoj poziciji, od plejmejkera do visokih igrača i morao sam da naučim da koristim svoju brzinu, a ne samo da ih kontaktom uguram dole, jer nisam toliko viši od njih", pričao je Mening za MONDO poslije nedavnog meča sa FMP-om. 

Mening će stići u redove "pantera" kao zamjena za Ostina Tilmana koji je proveo jedva mjesec dana u klubu i nije zadovoljio.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC