• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madar je heroj Partizana - Izraelac otkrio bitan detalj: "Taj razgovor je sve okrenuo"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jam Madar pogodio je šut koji je u potpunosti preokrenuo meč.

 Jam Madar o vječitom derbiju Partizan Crvena zvezda Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Partizan je poslije velikog preokreta upisao pobjedu na derbiju protiv Crvene zvezde (92:81). Od "-20" iz prvog poluvremena se vratio u igru i na kraju napravio okrenuo meč u svoju korist. Nekoliko igrača ima velike zasluge za to, a jedan od njih svakako je Jam Madar.

Potvrđuju to i riječi Željka Obradovića koji je po završetku meča kao prelomni momenat istakao baš trojku Izraelca na kraju treće dionice. "Jedan od najvažnijih momenata na utakmici bila je ta trojka Madara", istakao je Obradović. Gledajući statistiku izraelskog plejmejkera (7p, 5as, 1sk) ne djeluje da je bio važan faktor, ali ponekad ti parametri ne pokazuju pravu sliku. Upravo to je bio slučaj i u ovom derbiju.

Upravo je Jam stao pred predstavnike medija po izlasku iz svlačionice. "Bila je veoma teška utakmica protiv dobrog tima, mnogo loše smo ušli u meč. Onda smo otišli u svlačionicu, pričali, svako je rekao šta je imao. Potom smo u drugom dijelu igrali drugačije, sa više energije, baš onako kako je trebalo da počnemo utakmicu. Srećan sam što je otišlo na našu stranu, mnogo znači što smo sada prvi na tabeli i ovo nam daje podstrek za nastavak sezone", počeo je Madar.

Nije želio da otkriva o čemu su pričali u pauzi između dva dijela. "Razgovarali smo, ostaje to unutar svlačionice. Trudimo se da igramo najbolju košarku za sebe i za fantastične navijače koji nas guraju bez obzira na rezultat, oni imaju velike zasluge za ovaj trijumf."

Trojka koju je dao u završnici trećeg dijela bila je pokretačka snaga crno-bijelih. "Fenomenalan trenutak, pogodio sam i stvarno sam srećan što sam pogodio i dodatno 'pogurao' tim."

Ističe da niko u ekipi nije bio previše zabrinut kada je Zvezda u prvom dijelu imala 20 poena prednosti. "Nismo igrali svoju košarku, nismo igrali dobro cijelo prvo poluvrijeme i to je razlog što su oni imali toliko veliku prednost, kada smo promijenili stav i neke druge stvari, sve se promijenilo."

Partizan sada drži sudbinu u svojim rukama kada je prvo mjesto i prednost domaćeg terena u ABA ligi u pitanju. Ako dobije preostalih pet mečeva biće na vrhu pred plej-of. "Prvo mjesto je veoma važno, imamo teške utakmice pred sobom i moramo da budemo spremni. Čekaju nas naporni mečevi i kod kuće i na gostovanjima, moramo da završimo posao i da obezbijedimo tu prvu poziciju."

Vremena za odmor nema mnogo, slijedi duel sa Efesom u četvrtak, važan meč u borbi za mjesto među najboljih osam u Evroligi. "Nema čuvanja energije, posebno ne na derbiju. Moramo da se odmorimo, čeka nas važan meč, borimo se za Top 8. Odmorićemo se i borićemo se, znamo da je i za Efes ta utakmica bitna. Nadam se da će navijači putovati sa nama u Istanbul i da će nas podržati, to nam mnogo znači. Što se moje igre tiče, srećan sam što mogu da budem na parketu i da pomognem ekipi da pobjeđuje", zaključio je Madar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC