• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBJEDA PROTIV ZVEZDE PROMIJENILA SVE! Kako je Partizan ušao u Top 8? Postao nepobjediv kad je bilo najvažnije

Autor Haris Krhalić

Partizan je u top 8 ušao poslije "buđenja" i bolje igre na gostovanjima, sve je počelo od pobjede protiv Crvene zvezde.

 Kako je Partizan ušao u top 8 Evrolige Izvor: MN PRESS

Partizan je prošao u top 8 Evrolige, pobijedio je Monako i "ovjerio" prolaz u narednu fazu takmičenja. Srpski tim napravio je iskorak poslije svih problema tokom sezone, posebno kada je su se ređali porazi u decembru i kada su bili veliki problemi sa mečevima na gostovanjima. Šta se od tada promijenilo? Upravo to - Željkova ekipa počela je da dobija mečeve na strani!

Kada je Valensija 19. januara pobijedila Partizan u Španiji (89:81) crno-bijeli imali su veoma loš skor 2-8 na gostovanjima. Tada je i bivši kapiten i funkcioner Partizana Mića Berić pričao da je "Partizan potpuno drugi tim van Arene". Jedan meč sve je preokrenuo, duel u "Pioniru" i pobjeda protiv Crvene zvezde u "vječitom derbiju" (79:78). Od tog momenta sve je krenulo na bolje za "parni valjak", počeo je da "melje" sve pred sobom.

Upisao je Obradovićev sastav ukupno 10 pobjeda poslije Valensije, od toga šest na strani. Redom su padali Zvezda, Žalgiris, Bajern, Virtus, Efes i Monako. Domaći teren odbranio je samo Armani, dok su u Beogradu slavili Fenerbahče i Barselona, dakle ukupan skor 10-3. Pravovremeno "buđenje" i reakcija koja od meča u "Pioniru" dovela je Partizan do cilja. Do mjesta među osam najboljih timova u Evropi.

Sada se čeka konačan rasplet, kalkulacije su poznate i crno-bijeli će tokom sljedeće nedjelje znati i ko će biti rival na putu ka fajnal-foru i Kaunasu. "Upravo sam dobio informaciju da možemo da popravimo poziciju i da ne možemo da budemo osmi. Peti, šesti, sedmi, vidjećemo. Imamo meč pred našim navijačima, probaćemo da nastavimo da igramo na tom nivou", rekao je Obradović poslije meča u Francuskoj.

Skoro sve je jasno, čeka se samo ime protivnika, ali ono što je sigurno je to da niko ne želi da igra protiv Željka Obradovića u plej-ofu. Ko god da bude na drugoj strani, čeka ga deveotstruki osvajač Evrolige koji iza sebe ima preko 20.000 ljudi, "Arena" će sigurno biti rasprodata...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC