• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je računica Partizana za TOP 8 - ČUDA SU MOGUĆA: Crno-bijeli GAZE u Evropi, a sad mogu da izbjegnu VELIKANE!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Partizana su se plasirali u Top 8 Evrolige, a ukoliko pobijede na meču sa Panatinaikosom u posljednjem kolu mogu da izbjegnu Olimpijakos, Barselonu i Real Madrid u četvrtfinalu.

 protiv koga partizan igra u top 8  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana su u neizvjesnoj utakmici 33. kola Evrolige u Monte Karlu savladali Monako 88:84  što znači da su crno-bijeli ušli u Top 8 Evrolige! Nakon utakmice pune preokreta i drame trojka Kevina Pantera na 17 sekundi do kraja je sve riješila i odvela crno-bijele u četvrtfinale Evrolige. 

Trenutno se tim željka Obradovića nalazi na diobi sa Fenerbahčeom i Makabijem. Sva tri tima imaju po 19 pobeda, a iza njih su Baskonija i Žalgiris sa po 18 trijumfa. Ipak, pošto crno-bijeli imaju bolji međusobni skor od oba tima ne samo da su osigurali mjesto u Top 8 već i sedmo mjesto na tabeli Evrolige!

To je najgori rezultat koji poslije još jedne velike pobjede može da ima ekipa Partizana, ali mogu crno-bijeli da budu i peti na tabeli! Čeka ih duel sa Panatinaikosom na domaćem terenu 14. marta od 20:30 kada će "Arena" sigurno biti krcata i spremna da proslavi nevjerovatan uspjeh svojih košarkaša. Sada se za plasman od petog do sedmog mjesta bore sa Fenerbahčeom i Makabijem. 

Dok crno-bijeli igraju sa odavno prežaljenim Panatinaikosom Fenerbahče stiže u Beograd i navijači Partizana će još jednom željeti da Crvena zvezda pobijedi njihovog konkurenta. Taj meč se igra dan ranije, tako da će već tada crno-bijeli znati kako stoje sa Fenerom. Što se Makabija tiče oni istog dana dočekuju Real Madrid na svom terenu. 

Kada je međusobni skor sa ovim timovima u pitanju, Partizan je slabiji od obje ekipe i to zamalo! Fenerbahče ih je na gostovanju pobijedio sa tri poena razlike, a na svom terenu je izgubio sa poenom minusa.

Makabi je u Tel Avivu dobio devet razlike, pa je u Beogradu izgubio sa osam poena i Partizan će morati da ima pobjedu više od ovih ekipa ako želi to peto mjesto. A ako budu peti najvjerovatnije idu na Monako!

Posljednje kolo Evrolige

13. april

  • 19:00 Alba - Asvel
  • 19:00 Crvena zvezda - Fenerbahče
  • 20:00 Olimpijakos - Baskonija
  • 20:05 Makabi - Real Madrid
  • 20:45 Virtus - Olimpija

14. april:

  • 19:30 Efes - Monako
  • 20:30 Partizan - Panatinaikos 
  • 20:30 Bajern Žalgriis
  • 20:30 Barselona Valensija

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC