• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO JE EGZUM DOŠAO U PARTIZAN? Željko zvao i Šarasa, pa mu ponudio ono što niko nije htio - ovaj detalj je odlučio!

Autor Dragan Šutvić

Bogdan Karaičić, pomoćnik Željka Obradovića, pričao je o zanimljivim detaljima, Egzumu, Panteru, igri crno-bijelih...

 bogdan karaičić o partizanu Izvor: MN PRESS

Dante Egzum jedan je od glavnih igrača Partizana ove sezone. Fantastični Australijanac briljira u crno-bijelom dresu, posebno u Evroligi gdje prosječno bilježi 13,1 poen, 2,8 asistencija i 2,4 skoka po utakmici. Nekadašnji peti pik na NBA draftu odabrao je srpski tim, zašto?

Detalje o prelasku otkrio je jedan od asistenata Željka Obradovića, Bogdan Karaičić gostovao je u emisiji "U obruču" na "Areni sport" i ispričao je mnoge zanimljive detalje. "Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želio su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnulo", otkrio je Karaičić.

Kada se australijski košarkaš zaleti ka košu, skoro da je nezaustavljiv, ali ono na čemu mora da radi jeste šut sa distance i za tri poena.

"Svi znaju da ide desno i gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je dio stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost..."

Poslije kratke pauze je nastavio da objašnjava detalje oko Egzuma i šuta. "To je razlog zbog kog ga neki čuvaju ispod bloka. Ne bih se kladio da će sljedeće godine smjeti isto da rade. Sama priprema šuta iz driblinga je faktor koji, kada unaprijedi, podiže njegove procente. Šut iz mjesta mu je solidan."

S obzirom na njegove partije mnogi su se pitali i zašto nije uspio u NBA ligi.

"Tamo je mač sa dvije oštrice, ako ste talentovani kao recimo Nikola Jokić i Luka Dončić, adaptiraće se prema vama, ako niste, onda morate da se adaptirate. Tada možeš da izgubiš identitet, igrački kvalitet, da budeš sedmi-osmi igrač. Izgubio je neki razvojni put. Tamo se traži striktan profil za određenu poziciju, osim ako nisi superstar."

Pohvalio je Bogdan potom još jednog igrača - Kevina Pantera.

"Igra drugačije ove sezone, protiv Monaka nije srljao. Mislim da u prvoj četvrtini nije dao nijedan poen, pa je dao najbitniju trojku. Repertoar koji ima iz sezone u sezonu je sve veći i veći. Način na koji priprema šut, kako čita odbranu, sve je bolji i bolji, nije jednodimenzionalan. Stvarno je čast biti tu kada igra jedan takav igrač."

Govorio je i o još jednom zanimljivom detalju. Načinu na koji se Partizan vraća iz velikog zaostatka, kao što je bio slučaj u derbiju sa Crvenom zvezdom.

"Kao smireni, pogledaš našu klupu, a ono...Šalim se malo. Rekao bih da je ključ u vjerovanju. Protiv Zvezde je Željko ušao u svlačionicu i rekao da je vrijeme da se uozbilje, da energetski nije bilo na nivou, podržao je igrače. Možda bih ja kao mlad trener 'izgorio' u tom momentu, on je bio smiren, rekao da im vjeruje i da nije kraj. Tako je bilo i protiv Monaka."

Jedan od njegovih zadataka je i rad na pripremi tima, analiza protivnika i svih detalja, pa je otkrio i koji timovi su mu posebno zapali za oko.

"Najviše volim pripremu Žalgirisa i Barselone. Svi imaju dobru pripremu, svi sve vide, problem je sortiranje informacija i sprovođenje u djelo. Ekipe koje to odbrambeno u kontinuitetu rade su te dvije. Napadački najljepše igra Olimpijakos, možda nije preširoka ofanziva, ali je raspodjela uloga, protok lopte, Baskonija takođe ima lijepe minijature i lijepo je za gledanje. Te dvije odbrambeno i te dvije napadački, neke njihove ideje", zaključio je Karaičić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC