• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO UOPŠTE DOLAZIŠ U SALU? TU SVE POČINJE I ZAVRŠAVA! Željko Obradović: Uvijek će biti tako, svaki put dođe na isto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Partizana hvalio i kritikovao poslije pobjede protiv Igokee.

 Željko Obradović komentarisao pobjedu Partizana protiv Igokee Izvor: MN PRESS

Poslije rutinske pobjede Partizana protiv borbene Igokee, trener crno-bijelih Željko Obradović rekao je čime je zadovoljan i čime je bio veoma nezadovoljan u trijumfu. "Igrali smo na mahove i to je bilo sasvim dovoljno da ubjedljivo pobijedimo. Ostale su nam još dvije utakmice, obje na gostovanju, protiv ozbiljnih timova, Zadra i Budućnosti i sve vrijeme moraćemo da se pripremiamo za to, kao i za utakmicu protiv Panatinaikosa", rekao je on na konferenciji za novinare.

Obradović je rasporedio tako minutažu da je Alen Smailagić odigrao najviše (25 minuta) i niko drugi nije igrao više od 22 minuta. Najbolji strijelac bio je inspirisani Aleksa Avramović, sa 15 poena.

"U ovim utakmicama pokušavam da malo rasporedim minutažu i kad se pogleda, to je to što smo htjeli. Neko manje, neko više, ali kako god ja zamišljao, utakmica daje neke odgovore. Kao na početku treće četvrtine kad smo za dva i po minuta primili osam poena na polaganju, onda sam napravio izmjene i onda je ta petorka koja je ušla u igru primila samo pet poena. Tu se sve završava i počinje. To će biti kriterijum, ko igra odbranu, kao i do sada, u svim ozbiljnim utakmicama. Svi se trude, treniraju, samo im nekad treba postavljati pitanje - zašto trenirate i dolazite u salu ako izgledate na utakmici kao što izgledate? Ako ne poštujete sebe, protivnika, svaku loptu. Ako prije bonusa imate pravo da napravite faul, što je veliko oružje pametnog igrača, a mi primimo osam lakih poena na polaganje. Tu sve počinje i završava se i uvijek će biti tako, koliko god sastančili, radili korekcije na treningu, to će do određenog trenutka da prihvate, a kada se malo olabavi situacija, opet bude isto. Geneza ovog sporta je takva da ko god uđe u salu, uđe da bi dao koš, a ne da bi se spustio u stav i igrao odbranu", dodao je "Žoc".

Igokea je početkom treće četvrtine vodila 52:50, a Obradović je tada zamijenio skoro čitavu petorku, jer su Madara, Anđušića, Trifunovića i Smailagića zamijenili Naneli, Egzum, Papapetru i Panter, pa je tim sa nosiocima igre rutinski vratio i zadržao vođštvo. Takođe, bilo je mjesta i za nastup Balše Koprivice poslije više od tri mjeseca. "Balša Koprivica je van ritma totalno i apsolutno, ovo večeras bila je nagrada za njega da se vrati. Sa njim ću morati da imam razgovor, da bi shvatio da poslije toliko duge pauze mora da shvati način na koji treba i može da pomogne ekipi", rekao je Obradović.

Pred crno-bijelima sada je dan odmora, pa priprema za duel protiv Panatinaikosa u petak. "Kad smo se vratili sa puta u 5, pola 6 poslije Monaka, bilo je logično da igrači dobiju slobodan dan. To znači da smo ovu utakmicu pripremili sa jednim treningom i sa jutrošnjim treningom. I sutra će imati slobodan dan. Naravno, ne svi, neki će raditi individualno, a u srijedu i četvrtak biće mnogo ozbiljni treninzi, jer to moramo da iskoristimo da odigramo protiv Panatinaikosa na najbolji mogući način. Znam da ne možemo da budemo osma pozicija, sve ostalo je moguće, a to ne zavisi više od nas. Gdje god da završimo, pokušaćemo da pobijedimo tu utakmicu. Ispred nas je period kad moramo da iskoristimo svaki period da radimo na najbolji mogući način", dodao je Obradović.

Pročitjte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC