• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea u finalu plej-ofa nakon drame i penal završnice protiv Budućnosti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaši Igokee prvi su finalisti plej-ofa Lige BIH.

 Igokea u finalu plej-ofa Lige BIH Izvor: Igokea m:tel/Marija Vuruna

Bijeljinska Budućnost nije uspjela da napravi iznenađenje u polufinalnoj seriji plej-ofa Lige BIH.

Košarkaši Igokee su nakon pobjede 94:74 u prvoj utakmici polufinalne serije odigranoj u Laktašima, savladali Budućnost i u Bijeljini, ovog puta sa 92:90 nakon drame u posljednjh nekoliko minuta.

Ekipa Vlade Jovanovića ovom “tijesnom”, ali zasluženom pobjedom izborila je plasman u finale plej-ofa u kojem će za šampionsku titulu boriti protiv pobjednika drugog polufinala između Borca I Širokog.

Deset minuta trajao je egal i prve četvrtina završena je 23:23, a onda je Igokea u narednih pet minuta stigla do dvocifrene prednosti.

Budućnost je početkom treće četvrtine poenima Peljte smanjila na 49:45, ali su se gosti vrlo brzo odlijepili I ponovo stigli do osjetnije prednosti.

Neizvjesnost je vraćena tek u posljednjih pet minuta utakmice, kada je Budućnost poslije dva iskorišena slobodna bacanja Ilića stigla na jedan posjed zaostatka – bilo je 77:74, ali vrlo kratko pošto je na drugoj strain I Nerandžić iskoristio svoja bacanja.

Drama ipak nije bila gotova, pa ni nakon što je Kondić pogodio trojku sa osam metara za 82:74.

Domaći košarkaši su brzim napadima i presingom stigli na samo dva poena i sa ovom razlikom se ušlo u posljednji minut meča u kojem smo vidjeli dramu.

Na “dva plus jedan” Đorđevića, Sikiraš je odgovorio trojkom, na faul u napadu Budućnosti, Igokea je odgovarala izgubljenom loptom tako da je 19 sekundi do kraja bilo 88:87 za  "Igose".

Uslijedila je penal završnica u kojoj se bolje snašla Igokea, koja nije dozvoljavala protivniku da dođe u priliku da šutem za tri poena stigne do produžetka, već je “sjekla” igru i slala košarkaše Budućnosti na liniju slobodnih bacanja.

Jovanović je četiri sekunde prije kraja pogodio slobodno bacanje I smanjio na 92:90, a onda namjerno promašio drugo, kako bi njegova ekipa došla do lopta i pokušala da dođe bar do izjednačenja, ali nisu njegovi saigrači uhvatili loptui sve je bilo gotovo.

Igokeu su do trijumfa predvodili Kosta Kondić sa 23 i Nikola Marić sa 22 poena, dok je najbolji strijelac na utakmici bio Vojin Ilić iz Budućnosti sa 28 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC