• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspada se Filadelfija, odlazi i Embid? Trener dobio otkaz, Harden bježi, a sad i MVP diže ruke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije skoro decenija, mogla bi da se završi jedna era u Filadelfiji koja je podrazumijevala Džoela Embida u centru pažnje.

 Džoel Embid napušta Filadelfiju Izvor: Profimedia

Filadelfija je šokantno poražena u polufinalu Istočne konferencije protiv Bostona, iako su vodili 3:2 u seriji i imali priliku da na svom terenu "ovjere" prolaz, a to je vrlo brzo značilo i odlazak trenera Doka Riversa - i možda ne samo njega. Sve je izvjesnije da će Džejms Harden ovog ljeta napustiti Filadelfiju, opcije su Finiks i Hjuston, dok djeluje da se sprema i potpuna rekonstrukcija jer se sve glasnije priča i o selidbi Džoela Embida.

Aktuelni MVP, koji se nije proslavio u plej-ofu nakon dobijene nagrade, sve više razmišlja o odlasku iz Filadelfije čime bi se završila jedna era koja je počela 2014. godine, kada su Seventisiksersi bili najgori tim u NBA. Malo po malo, uz vjerovanje u proces, kako je to pričao Embid, postali su jedan od boljih timova na Istoku, ali to Embidu više nije dovoljno.

Američki novinar Stefan Bondi, koji doduše nema renome Adrijan Vojnarovskog ili Šamsa Čaranije, objavio je da su Niksi zainteresovani da dovedu Embida. Smatraju da bi sa njim mogli da naprave iskorak i da osvoje šampionski prsten, međutim jasno je da Filadelfija neće tako lako pustiti svog najboljeg košarkaša. Samo u slučaju da otvoreno bude nezadovoljan i traži trejd, tada bi moglo da se priča o odlasku u Njujork.

Dobro je poznato da Niksi imaju jednu od najvećih baza navijača, ujedno i njihova popularnost je daleko veća od Filadelfije, pa bi tako Embid bio u centru pažnje. Uz sjajnog Bransona, to bi mogao da bude "ubitačan" tandem...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Ma koji crni mvp, zna se ko je mvp

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC