• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalju strašan tim na Mundobasket, a niko ne priča o njima!

Autor Dragan Šutvić

Kanada šalje vrlo ozbiljan tim na Svjetsko prvenstvo u košarci.

 sastav kanade za mundobasket 2023  Izvor: Profimedia

Polako se pojavljuju spiskovi reprezentacija koje će nastupati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u košarci, a imena koja je objavio novi selektor Kanade Đordi Fernandez su više nego respektabilna. Nismo navikli od Kanađana da blistaju u ovom sportu, zapravo od 2000. nisu učestvovali na Olimpijskim igrama i ovo im je četvrto učešće na Mundobasketu u ovom vijeku (najbolji plasman 13. mjesto), ali čini se da pred turnir na Filipinima, Indoneziji i Japanu i te kako imaju čemu da se nadaju.

Đordi Fernandez je saopštio širi spisak za trening kamp reprezentacije Kanade i na njemu se našlo ukupno 18 košarkaša od kojih će šestorica na kraju biti prekobrojni, ali i letimičan pogled izaziva poštovanje i čini se da će mnogi gledati na njih kao potencijalno "iznenađenje iz sjenke".

Prva zvezda tima je svakako Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića i član šampionskog tima Denvera, ali je tu i supertalentovani Šaj Gildžs-Aleksnader iz Oklahome. Od poznatijih igrača iz NBA lige vrijedi izdvojiti i "svima iritantnog" Dilona Bruksa (novi igrač Hjustona), Er Džeja Bereta (Niksi), Lua Dorta (Oklahoma), Korija Džozefa (Golden Stejt), Dvajta Pauela (Dalas), Kelija Olinika (Juta)...

Tu su naravno i igrači iz Evrope, pa je pozvan Melvin Edžam iz Unikahe, Trej Bel-Hajns iz Saragose i Kevin Pengos, doskorašnji igrač Olimpije iz Milana, tako da ni slučajno nema razloga da se Kanađani potcenjuju. Nalaze se u grupi sa Letonijom, Libanom i Francuskom iz koje djeluje da će sigurno imati kvalitet "da izađu", a ukoliko to bude sa prvog mjesta moglo bi da dođe i do pravog haosa u projektovanom kosturu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC