• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA ZBOG JOKIĆA NA MUNDOBASKETU! Nikola donio najvažnije pobjede, pa odbio da ide na Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentacija Srbije plasman na Svjetsko prvenstvo obezbedila jer je Nikola Jokić zaigrao u veoma teškoj situaciji i donio dvije pobjede timu.

 Nikola Jokić odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije će na Mundobasketu koji se igra tokom avgusta i septembra biti desetkovana. Selektor Svetislav Pešić ne može da računa na neke od najboljih igrača, a najvažniji izostanak je Nikole Jokića! Centar Denver Nagetsa četvrti put će izbeći reprezentivne obaveze, što je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama... Ipak, mnogi su smetnuli sa uma da je Srbija na Svjetskom prvenstvu baš zbog Jokićevog odazivanja pozivu!

Prethodnog ljeta, kada nije imao klupske obaveze i pripremao se za Evropsko prvenstvo sa nacionalnim timom, Nikola Jokić se pojavio na kvalifikacionim mečevima reprezentacije Srbije i ekipu predvodio do dvije izuzetno važne pobjede. Nakon što je u prvoj kvalifikacionoj grupi Srbija sakupila samo devet bodova i zauzela treće mjesto, odlazak na Mundobasket bio je pod znakom pitanja. Formirana je zatim nova grupa, u kojoj su rivali bili Grčka, Turska i Velika Britanija, a Srbija je morala da pobjeđuje redom.

U punoj Beogradskoj areni Srbija je nakon produžetka savladala Grčku (100:94) u prvom kolu drugog kruga kvalifikacija. Iako je Janis Adetokunbo ubacio 40 poena, srpski košarkaši su zabilježili pobjedu koja se kasnije ispostavila presudnom u čitavom kvalifikacionom ciklusu. Nikola Jokić je na tom meču imao 29 poena, osam skokova i šest asistencija - ne treba ni pominjati da je bio najbolji igrač tima. 

Samo tri dana kasnije, Srbija je gostovala u Turskoj i tamo ponovo stigla do veoma važne pobjede (79:72). Nikola Jokić je i na ovom meču bio ubedljivo najefikasniji reprezentativac. Susret je završio sa 24 postignuta poena i 10 skokova, što je bilo dovoljno da se istakne kao lider u još jednom izuzetno bitnom trijumfu.

Dvije pobjede protiv direktnih konkurenata obezbijedile su Srbiji pomak na tabeli, a kasnije su baš ova dva trijumfa bila presudna. Uz dvije pobjede protiv Velike Britanije, trijumf nad Turcima u Beogradu i neuspjeh u Grčkoj koji nije uticao na međusobni skor, Srbija se domogla drugog mjesta na tabeli i u društvu Letonaca i Grka obezbijedila odlazak na Mundobasket.

Ipak, tamo neće biti čovjeka koji je u dva izuzetno bitna meča donosio pobjede... Selektor Pešić će u ponedjeljak popodne saopštiti spisak košarkaša na koje računa za Svjetsko prvenstvo i Nikola Jokić neće biti na njemu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC