• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IMALI SMO JOKIĆA I MICIĆA NA EUROBASKETU, PA ŠTA JE BILO?" Sedlaček pred Mundobasket: Bolje nam je što smo autsajderi!

Autor Dragan Šutvić

Marin Sedlaček pred Mundobasket ne tuguje za onima koji su reprezentaciji otkazali i vjeruje u ovaj tim Srbije.

 marin sedlaček o košarkaškoj reprezentaciji srbije Izvor: RTS/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije ide na Mundobasket na Filipine oslabljena neigranjem najzvučnijih imena - Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vase Micića, Vladimira Lučića... U emisiji "Oko" gostovao je košarkaški stručnjak i skaut Marin Sedlaček koji je analizirao situaciju vezanu za nacionalni tim.

Istakao je da smo i sa igračima koji nisu tu imali neuspjeh na Evropskom prvenstvu prošle godine i da ne mora nužno biti loše što najveće zvijezde ne igraju. "Znate šta, nadovezao bih se na priču. Imali smo te igrače na Evropskom prvenstvu prošle godine, pa nismo ostvarili cilj. To je prva konstatacija", rekao je na početku Sedlaček, pa se osvrnuo na situaciju sa plejmejkerima. "Druga konstatacija jeste da je veći odabir igrača koji pokrivaju poziciju plejmejkera i to daje određeni veći prostor treneru", rekao je sedlaček.

Bez Vasilija Micića na Svjetskom prvenstvu, uz probleme koje ima Stefan Jović, "orlovi" su u problemu kada je pozicija jedan u pitanju. Ipak, vidi Sedlaček neka alternativna rješenja na tom mjestu. 

"Ali ne zaboravimo da smo mi imali situaicje i na EP u Češkoj gdje je Nedović bio povrijeđen. Govorim o situacijama povređivanja igrača. Ja se sjećam vrlo dobro da je Bogdan Bogdanović u Partizanu igrao na poziciji beka šutera i situacija je bila da se povrijedio plejmejeker Leo Vesterman. Duško Vujošević je bio trener i Bogdan Bogdanović je igrao pleja. Situacija je diktirala da neko drugi pokrije tu pozicju. Pozicija plejmejkera jeste odgovor sa aspekta toga da se kreira igra u određenom trenutku, a ne da se traže poeni. Međutim dopuna ostalih igrača na spoljnim pozicijama daje prostora da se to pokrije", objasnio je Sedlaček. 

Zatim se dotakao moderne košarke i naglasio da je sada nedostatak plejmejkera u ekipi mnogo manji problem nego što bi to nekada ranije bio slučaj.

"Spoljnih igrača ima više, sistem igre u košarci se dosta promijenio u odnosu na period kad je bilo jasno definisano sa tri spoljna igrača i dva koji igraju u reketu. Sada imamo četiri spoljna igrača, igra se mnogo ubrzala i ja sam ubijeđen da će naš stručni štab postaviti igru po igračima koje ima."

Na kraju je istakao da je uvjeren da će selektor Svetislav Pešić sa svojim stručnim štabom uspjeti da na najbolji način odgovori na sve probleme koji se nameću. 

"Nemamo igrače koji su bili prošle godine, ali će se sigurno postaviti sistemi koji će iskoristiti maksimum od svakog igrača, u tom datom trenutku. Mi smo iz te uloge autsajdera u posljednjih desetak godina prolazili dobro. Kada smo bili favoriti sa Jokićem... Ja hoću da vam objasnim da je Evropsko prvenstvo mnogo jače po kvalitetu od Svjetskog. Šta je nama cilj? Kvalifikacije za Olimpijske igre i ja iz tog aspekta pričam", završio je Sedlaček.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC