• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobi Brajant sa Mundobasketa napravio pometnju! Piše mu i košarkaš Zvezde: Traži da uradim DNK test

Autor Dragan Šutvić

Rondej Holis Džeferson pričao je o poređenju sa Kobijem Brajantom na Mundobasketu i rečenici Šabaza Nejpira.

 košarkaš jordana liči na kobija brajanta  Izvor: YouTube/Power Forward/Printscreen/Twitter/FIBA

Rondej Holis Džeferson (28) obilježio je Svjetsko prvenstvo u košarci. Na dve utakmice dao je 63 poena, Grčkoj je "spakovao" 24, Novom Zelandu čak 39. Po stilu igre, reakcijama i pojedinim potezima podsjetio je mnoge na Kobija Brajanta pa mu tako publika skandira upravo ime legendarnog asa Lejkersa kada god košarkaš Jordana ima loptu.

Svi pričaju o tome, pa i novi košarkaš Crvene zvezde. Šabaz Nejpir prati sjajne partije Džefersona pa mu se tako i on javio tokom Mundobasketa. "Šabaz mi konstantno govori da uradim DNK test. Kaže da mi je Kobi rođak i da ja za to ne znam", rekao je Džeferson sa osmijehom.

Ne krije da mu mnogo znači kad čuje Kobi skandiranje sa tribina. "Stvarno mi je čast kada to čujem, ostvarenje sna. Volio bih da sam imao priliku da radim sa njim i da učim od njega, ali kada čujem skandiranje... To mi govori da je on još živ kroz košarku. Kada sam dao onu trojku uz faul i donio produžetak sa četiri poena osjetio sam kao da je Brajant bio sa mnom u tom trenutku."

Sa njim su tu supruga i njihovo dvoje djece. "Mnogo je lijepo što su oni tu sa mnom. Dugo su putovali, surpuga ih čuva, brine o njima i moram da joj zahvalim i ovim putem. Žene su fenomenalne, moramo da brinemo o njima i da ih tretiramo na najbolji mogući način", zaključio je Džeferson.

Rondej je rođen u Americi i tamo je izabran na draftu 2015. godine kao 23. pik od strane Portlanda, ali je odmah trejdovan u Bruklin i tamo se zadržao četiri godine. Potom je otišao u Toronto, pa Portland i onda je odlučio da ode iz NBA lige.

Došao je u Bešiktaš, pa je otišao u Portoriko, a onda je igrao u Koreji i na Filipinima. Otkrio je da će biti na Filipinima i sljedeće sezone, ali da u ugovoru postoji NBA klauzula ukoliko neko od timova iz najjače lige na svijetu poželi da ga angažuje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC