• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ko je potcijenio Južni Sudan? Pa oni su najbolji poslije Kanade!" Pešić priznao: Volio bih alternative, ali... (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Selektor Srbije Svetislav Pešić je istakao nakon treninga Srbije da nikako ne potcjenjuje Sudan i nahvalio je narednog rivala "orlova".

 "Ko je potcijenio Južni Sudan? Pa oni su najbolji poslije Kanade!" Pešić priznao: Volio bih alternative, ali... (VIDEO) Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija je održala svoj posljednji trening u prvoj grupnoj fazi Svetskog prvenstva na Filipinima. Selektor Svetislav Pešić je nakon treninga istakao da je svaka utakmica na takmičenju teška, a posebno je pohvalio tim Južnog Sudana. 

"Imamo tešku utakmicu, ovdje je svaka utakmica teška. To se može vidjeti po rezultatima na ovom Svjetskom prvenstvu gdje su već počela iznenađenja. Naravno da smo mi favoriti i mi se ne sakrivamo da smo favoriti protiv sutrašnjeg protivnika. Ali oni su ozbiljna ekipa, jedna od rijetkih koja igra sa puno atletike, puno trčanja. Agresivna u odbrani, agresivna u skoku, raspoložena poslije jučerašnje pobjede. Vidite kako su savladali Kinu, Kina nije mogla da se sastavi u zadnjoj četvrtini", naglasio je iskusni Pešić. 

Proslavio je rođendan pobjedom nad Portorikom, sada se nada pobjedi protiv afričke selekcije i ističe da je njegov tim ovdje ne samo da pobjeđuje. Postoje i drugi ciljevi. 

"Ne postoji nijedan protivnik koga mi ne respektujemo ali prije svega moramo da znamo da smo mi ovdje da kroz utakmice probamo da poboljšamo našu igru. Ovo je tek odigrana druga utakmica. Kako ćemo da igramo vidjećemo, ali svaka utakmica je za nas kao plejof utakmica. Znamo sa kim igramo, imaćemo samo jedan trening", rekao je Pešić pa dodao: "Sutra nećete imati prilike da dođete, daću vam slobodno, odmorite se, naspavajte se, nemate potrebe da dolazte jer neće biti treninga sutra."

Pogledajte

06:50
Svetislav Pešić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Nakon što je otkrio da su Filip Petrušev i Aleksa Avramović uprkos povredama koje su zadobili u prve dvije utakmice trenirali, osvrnuo se na prijedlog da se u sastavu svake selekcije na velikim takmičenjima nađe 14 igrača.

"Taj prijedlog odavno postoji, ali FIBA ga nije usvojila. Vjerovatno imaju razloge, ali koji su… Ne znam, ne bavim se time. Svi bi mi voljeli da imamo još neke alternative, ali šta da radimo", istakao je Pešić. 

Na pitanje MONDA da li je razgovarao sa igračima o lošoj trećoj četvrtini protiv Portorika odgovorio je: "Do večeras nismo imali razgovor, vrijeme smo iskoristili da se pripremimo za utakmicu protiv Južnog Sudana. Neće biti treninga u srijedu, bilo je vrlo važno da napravimo dobar trening, koliko je to moguće u uslovima. Tek kada se vratimo u hotel, imaćemo sastanak koji će prije svega biti posvećen analizi narednog protivnika Južnog Sudana."

Na kraju se nije složio sa ocjenom da su možda neke ekipe potcijenile Južni Sudan, pa je čak naglasio da smatra da je Južni Sudan posle Kanade ekipa koja na ovom prvenstvu igra najbolju odbranu.

"Slušajte, ja ne znam ko ih je potjcenjivao, da li smo ih mi potcijenili? Znamo malo da pretjeramo, ali mi koji smo unutra, mi pratimo, mi znamo kakva su ekipa, odlična, školovani igrači, imaju jednog od najboljih, da ne pretjerujemo, i da ih ne bi toliko hvalili, ali ekipa su koja igra, uz Kanadu, najbolju odbranu", naglasio je Pešić. 

Pogledajte

01:30
Trening Sudana
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC