• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale gledao čudo u Manili - NBA igrač "zatrpao" Kineze: Filipinac ubacio 20 poena za ČETIRI minuta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji igrač Filipina Džordan Klarkson uništio je reprezentaciju Kine na Mundobasketu.

 Džordan Klarkson briljirao protiv Kine Izvor: Profimedia

Mundobasket 2023 bio je razočravajuć za Filipince koji su ostali predaleko od plasmana u drugu fazu takmičenja, ali... Pobjedom nad Kinom u posljednjem meču druge grupne faze jedan od tri domaćina se časno oprostio i domaćim navijačima - koji su strastveni kada je košarka u pitanju - dali razlog za uživanje. Ekipu je predvodio Džordan Klarkson, NBA igrač i prva zvijezda tima.

Iskusni košarkaš postigao je 33 poena, a zanimljivo je da je timu Saleta Đorđevića čak 20 "sasuo" u roku od četiri minuta, krajem treće dionice. Zapravo, neke na polovini tog perioda potpuno je poludio, a onda počeo da sipa iz svih pozicija protiv nemoćnih Kineza koji su samo gledali njegovu simultanku.

Prednost na semaforu je rasla, a Klarkson pokazivao da ljubav koju mu Filipinci pružaju neće ostati bez odgovora na ovogodišnjem Svjetskom prvesntvu. Sigurno je i njemu mnogo značilo jer je još prije više od 10 godina prvi put pomenuta ideja o igranju za Filipine. Na početku Klarkson nije ispunjavao sve uslove, ali je redovno odlazio u ovu zemlju kako bi se upoznavao sa košarkaškom kulturu u tom dijelu svijeta, pa čak i trenirao sa nacionalnim timom.

Ovako je zatrpao koš Kine:

Klarkson je prvi put zaigrao za filipine na Azijskim igrama 2018. godine, a u posljednjih pet godina je ubjedljivo najbitniji igrač reprezentacije i njen pravi lider na terenu. Tako je bilo i tokom meča u Manili protiv Kineza, koji je za Filipince imao ogroman značaj.

Ova ubjedljiva pobjeda omogućila je Filipinima da u drugoj grupnoj fazi naprave "krug" sa Angolom i Kinom koju su savladali. Svaki od timova ima po jednu pobjedu i četiri poraza, ali su Filipinci drugoplasirana ekipa - iza Južnog Sudana. Zbog ubjedljivog trijumfa Filipinci imaju bolju koša-razliku od Angole i Kine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC