• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija saznala cijeli put na Mundobasketu! Svjetski šampion ispao, ovo su svi parovi četvrtfinala!

Autor Dragan Šutvić

U nevjerovatnoj završnici, Španija eliminisana sa Mundobasketa. Lopta je izašla iz obruča!

 španija ispala sa mundobasketa  Izvor: Profimedia

Reprezentacija Kanade pobijedila je Španiju u utakmici odluke na Mundobasketu i u dramatičnoj završnici plasirala se u četrvtfinale. Tamo će igrati protiv Slovenije i pobjednik tog meča igraće u polufinalu protiv boljeg iz duela Srbija - Litvanija. Ovo su svi parovi četvrtfinala, definisanog nakon što je trojka Aleksa Abrinesa "iscurila" iz obruča, za konačan rezultat: Španija - Kanada 85:88!

  • Italija - SAD
  • Njemačka - Letonija
  • Litvanija - Srbija
  • Kanada - Slovenija

Dakle, čak šest evropskih selekcija nastupiće u eliminacijama, što će drastično otežati svima borbu za plasman na Olimpijske igre u Parizu, gdje će se plasirati samo dvije najbolje plasirane ekipe sa Starog kontinenta. Ipak, vijest dana je svakako to da je Amerika šok-porazom od Litvanije ipak završila u "gornjem" dijelu kostura, dok je Srbija ostala u donjem, što znači ta izabranici Svetislava Pešića ne mogu da se sretnu sa timom Stiva Kera sve to eventualnog finala.

Svi mečevi završnice biće odigrani na Filipinima, a parove je na kraju najviše definisao lider Kanađana, NBA superstar Šej Gildžus Aleksander, koji je u napetoj završnici predvodio Kanađane i ubacio čak 30 poena, dok je NBA negativac Dilon Bruks dodao 22, iako je mogao da bude isključen nakon što su ga sudije "pomilovale" u situaciji u kojoj su mogle da mu dosude i isključujuću, drugu nesportsku. Uz njih dvojicu, Kanadu je predvodio Ar-Džej Baret, sa 16 ubačenih poena.

Sa druge strane, najefikasniji među Špancima bio je Vili Ernangomez sa 25 poena, Santjago Aldama dao je 20, a Aleks Abrines 11. Upravo je u Abrinesovim rukama lopta bila i kada je Španija krenula po produžetak, ali sa velike distance nije pogodio metu, već je lopta igrala po obruču, pa ispala iz njega... Tako je Španija ostala bez plasmana i tako se oprostila od titule koju je senzacionalno osvojila prije četiri godine u Kini.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC