• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanija htjela baš Srbiju, to je i dobila! MONDO podkast Šesta lična: Lijepo smo vam rekli...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šta će biti u četvrtfinalu Mundobasketa? Evo šta o tome kažu Edin i Miloš.

 Šesta lična o Srbiji i Litvaniji na Mundobasketu 2023 Izvor: MONDO

Rekli smo vam – ima još da se igra!

U danu koji je obilovao iznenađenjima, Srbija je makar spriječila jedno da se desi. Sigurnom, pouzdanom igrom pobijeđena je Dominikanska Republika, koja je u dva kratka koraka od gotovog napravila veresiju i krenula kući. Nisu Karl-Entoni Tauns i drugovi mogli ništa raspucanoj Srbiji, koju je kapiten Bogdanović, pun samopouzdanja nakon loše partije protiv Italijana, poveo do pobjede uz stopostotan učinak.

To je Srbiji obezbijedilo drugo mjesto u grupi, i na papiru, susret sa Amerikancima u četvrtfinalu. Ali ne lezi vraže, Litvanija je imala druge planove – oni su žarko željeli da se sretnu sa Srbima u nokaut fazi, i to su i ostvarili. Senzacionalna pobjeda nad Amerikom dala je baltičkim košarkaškima krila – mogu li ih „orlovi“ skresati sutra?

Senzacije su zaista obilježile nedjeljni dan na dalekom istoku. Jedna od njih je da ćemo imati i novog svjetskog prvaka, jer je Španija svoje takmičenje završila u ukrštanju! „Furija“ je stradala od Kanade, koja se oporavila nakon poraza od Brazila i zauzela željeno prvo mjesto. A kao drugi će pravac na Nijemce Letonci – još jedno veliko i prijatno iznenađenje turnira.

Imamo, dakle, spremne parove četvrtfinala – Amerikanci i Italijani, Letonci i Nijemci, Slovenci i Kanađani, i naravno Litvanija protiv Srbije. Odmah se tu već nazire željeni scenario – trebale bi "orlovima" dvije pobjede sjevernoameričkih selekcija, pa bi ih to, naravno uz njihovu pobjedu, lansiralo pravo u Pariz bez obzira na mečeve do kraja.

Ali hajde da ne mislimo o tome. Pred njima stoje jaki Litvanci, i to je prvi korak. Ostali neka sami dogovore svoju sudbinu – srpska se rješava u utorak, sa početkom od 10.45.

Idemo, "orlovi"!

Pogledajte

47:40
Šesta Lična – MB07
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC