• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su "očerupali" Galske pijetlove? Edin i Miloš u Šestoj ličnoj o Mundobasketu: Srećno u gubitničkom dijelu kostura!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslušajte novu epizodu podkasta "Šesta lična" o Mundobasketu, gdje su Edin i Miloš analizirali učinak poslije prva tri dana turnira.

 Šesta Lična Mundobasket 2023 Izvor: MONDO

Prva tri dana, a turnir već kuva! Za početak, da kažemo da makar reprezentacija Srbije nije iznenadila. Oni su, dok mi ovo snimamo, jedinu utakmicu na turniru okončali pobjedom protiv Kine, u meču koji nam je barem dao jednu lijepu reprizu šuterske rapsodije Ducija Ristića. A dok vi ovo gledate, nadamo se da je skor Srbije već 2-0.

Ali zato, drugih iznenađenja koliko želite! Najveće, recimo, Francuska, koja će ostatak turnira provesti u razigravanju za 17. mjesto. Gotovo nestvarno zvuči, ali "galske pijetlove" iskusnog selektora Vensana Kolea je prvo deklasirala Kanada, a zatim i šokirala Letonija. Dalje u toj grupi idu dvije gorenavedene selekcije, dok će Francuzi sreću potražiti u "gubitničkom" dijelu kostura. Ako i ništa, makar imaju OI osigurane za dogodine...

Zatim, iznenadio je i Japan. Lišen pomoći najboljeg igrača, Japanci su prvo izgubili od Nijemaca, ali su onda iznenadili Fince. Plesao je moćni Juki Kavamura, koji je ispogađao kad je trebalo i poslao Laurija i drugove kući. Oni sada igraju za plasman protiv Australije, i naravno da su "bumeri" favorit, ali na osnovu onoga što sada gledamo - biće prilično teško!

Najavili smo da će Dominikanska Republika biti tvrd orah, a to su na svojoj koži osjetili i Italijani. Selektor "Če" Garsija je ispravno sklopio kockice i ostvario dvije pobjede, dok Italijancima ostaje da se "povade" protiv Filipina. Domaćin opet nije imao sreće, imali su svoje šanse u oba meča, ali su za sada - bez pobjede. Šanse za dalji plasman su im male. 

Po planu su otvorili i Amerikanci i Grci, ne doduše bez da se oznoje. Plasman su već poslije dva kola očekivano ovjerili Crnogorci i Litvanci, a već smo pomenuli Kanađane i Letonce. Dobar utisak ostavila je tradicionalno i Španija, Slovenija je takođe otvorila pobjedom, Brazil je imao peh sa Raulom Netom ali ne izgledaju loše. 

Ukratko, turnir je dobar - a mi pričamo baš o tome. Pridružite nam se, vidimo se opet ubrzo!

Treći deo specijala Mundobasket 2023.
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC