• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić viknuo: Nemojte da se brukamo! Šok tajm-aut srpskog selektora: "Da budemo provincijski tim..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni košarkaši trener sazvao tajm-aut Srbije o kojem se priča!

 Svetislav Pešić zvao tajm-aut nakon opuštanja košarkaša Srbije Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije je na Svjetskom prvenstvu, čiju grupnu fazu igra na Filipinima, zabilježila i drugu pobjedu - savladan je Portoriko (95:77) nakon odlične prve dvije i užasne naredne dvije četvrtine. Tokom trećeg perioda susreta reprezentativci Srbije bili su previše opušteni, pa je dovedena u pitanje čak i ogromna prednost od 30 poena koju su imali na poluvremenu!

Dok je Portoriko svim silama pokušavao da se vrati u meč, Svetislav Pešić je pozvao tajm-aut o kojem će se pričati danima. Iskusni košarkaški trener rekao je svojim igračima da se odmah poprave, da se ne brukaju i da na terenu ne izgledaju kao provincijski tim!

"Popravljajte igru odmah! Odmah da se popravi igra, nemojte da se brukamo! Da budemo provincijski tim", govorio je Svetislav Pešić na tajm-autu u trećoj dionici svojim košarkašima. U tim trenucima nisu odreagovali, Portoriko je nastavio da igra bolje, ali je na kraju sve završeno kako smo željeli - Srbija se u posljednjem dijelu meča oporavila od šoka, zaigrala ozbiljnije i stigla do ubjedljive pobjede koja je šalje u drugu fazu Mundobasketa. 

U prvoj fazi takmičenja ostala je još utakmica protiv Južnog Sudana, a pobjeda nad afričkim timom znači i da će Srbija sa maksimalnim učinkom proći u drugu fazu, gdje se prenose bodovi osvojeni protiv ekipa koje idu dalje. Tamo će nacionalni tim, predvođen Svetislavom Pešić, ukrstiti sa grupom u kojoj su Italija, Filipini, Angola i Dominikanska Republika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC