• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVO HITNO SAOPŠTENJE O BORIŠI SIMANIĆU: Dosta sa rasizmom, nama niko nije rekao za njegov bubreg! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški savez Južnog Sudana se sada zvanično oglasio povodom povrede košarkaša Srbije Boriše Simanića. /Od izvještača MONDA sa Mundobasketa, Nikole Lalovića/

 Košarkaški savez Južnog Sudara oglasio se o Boriši Simaniću Izvor: Kurir/Dado Đilas

Najružniji momenat ovog Svjetskog prvenstva je svakako teška povreda Boriše Simanića, koji je nakon udarca od strane igrača Južnog Sudana Nunija Omota na kraju ostao bez bubrega! Operisan je dva puta i bubreg mu je odstranjen, a nakon što se oglasio Košarkaški savez Srbije sada je zvanično saopštenje istakao i Košarkaški savez Južnog Sudana. Oni su naveli da nisu imali nikakve informacije o ozbiljnosti povrede srpskog košarkaša, a dalje su naveli da žele da reaguju i povodom rasističkih uvreda upućenih Nuniju Omotu. 

"Košarkaški savez Južnog Sudana je danas dobio informaciju o povredi Boriše Simanića i tome da mu je zbog incidenta na našem meču Svjetskog prvenstva sa Srbijom izvađen bubreg. Incident se desio između srpskog košarkaša i igrača reprezentacije Južnog Sudana Nunija Omota. Sudije su pregledale situaciju odmah nakon što se desila i nisu dosudile faul Omotu. Na kraju, ni košarkaški savez ni igrač nisu dobili informaciju o ozbiljnosti Simanićeve povrede. Događaj je bio nenamjeran i nesrećan.

Košarkaški savez bi želio da se oglasi i o rasističkim napadima koje je igrač Nuni Omot doživio nakon što su saopštene ove vijesti. Mi osuđujemo ovakav vid rasizma upućen našem igraču. Košarka je sport koji spaja ljude, a ne nešto što stvara predrasude. Na kraju mi šaljemo naše molitve i najljepše želje Boriši Simaniću", navodi se u saopštenju KS Južnog Sudana. 

Još jednom se oglasio i Nuni Omot. Krilni košarkaš koga pamtimo i iz ABA 2 lige već je jednom izašao i javno se izvinio Boriši Simaniću, ali je osjetio potrebu da to uradi još jednom. 

"Iskreno mi je duboko žao zbog vijesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista ja najbolje razumijem ozbiljnost situacije i duboko mi je žao zbog ovoga što se desilo. Nijedan košarkaš ne bi trebalo da doživi tako nešto. Molim se za Simanića i želim mu brz oporavak i povratak na teren", naglasio je Nuni Omot.

Pogledajte

02:26
Nuni Omot o Boriši Simaniću
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC