• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi poraz Igokee: Galatasaraj slomio otpor "igosa" u posljednjoj četvrtini (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Galatasaraj savladao Igokeu rezultatom 82:71.

 Igokea Galatasaraj turnir Izvor: Mondo/Slaven Petković

Nakon poraza od CSKA rezultatom 82:66 košarkaši Igokee poraženi su i u drugoj svojoj utakmici na rođendanskom turniru povodom 50 godina od osnivanja.

Turski Galatasaraj slavio je rezultatom 82:71.

Ponovo je Igokea bez četvorice igrača, Koste Kondića, Stefana Mudija, Edina Atića i Marka Jošila imala problema, posebno u organizaciji igre.

Rezultatom 15:20 završena je prva četvrtina u kojoj je Zoran Nikolić bio najzapaženiji kod Igokee, kao i u prvoj utakmici protiv ruskog CSKA.

Trojkom Jeremića Igokea je smanjila na 22:21 u drugoj dionici, ali je odmah uzvratio i Galatasaraj pa je poslije trojke Akpinara imao prednost 28:21.

Tri minute prije kraja prvog poluvremena vratila se Igokea na tri poena zaostatka, a ekipa Galatasaraja, koju sa klupe vodi Zvezdan Mitrović propustila je priliku da napravi osjetniju prednost prvi vođstvu 35:30.

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Galatasaraja 38:33, uz osam poena Voldena i sedam poena Halilovića.

Ekipa Igokee rasporedila je poenterski učinak, trener Vladimir Joavnovič dosta je rotirao u prvom poluvremenu, pa se na kraju čak 10 od 11 igrača koji su bili na terenu upisalo u strijelce u prvih 20 minuta meča.

Ekipa Galatasaraja nije iskoristila priliku da napravi osjetniju prednost u trećoj četvrtini, pa se ona polako topila, da bi nakon solo dionice odličnog Nikolića Igokea tri minute prije kraja treće četvrtine stigla do vođstva 39:38.

Centar Igokee dobrom odbranom pružio je svojoj ekipi šansu da tu prednost i poveća, ali nisu domaći uspjeli i Galatasaraj je odgovorio mini serijom 4:0.

Prednost sa kraja treće četvrtine (59:54) turska ekipa je vrlo brzo udvostručila i otišla na 64:54.

Bio je to uvod u završnicu koja je u potpunosti pripala Galatasaraju koji je rutinski povećavao prednost pa je Vladimir Jovanović na četiri minute prije kraja pozvao tajm aut da stabilizuje svoju ekipu.

Trener Igokee u posljednja dva minuta dao je priliku i mladom Milovanoviću, ali imao i razloga za brigu pošto je 60-ak sekundi prije kraja meča Tanasković zbog povrede napustio parket.

U pobjedi Glatasaraja 82:71 Radebo je postigao 15, a Volden i Kabadža po 14 poena. Kod Igokee ponovo je najbolji bio Nikolić, koji je postigao 19, dok je Tanasković upisao 12 poena.

IGOKEA: Bošković, H. Delalić, Tanasković, Stanković, Nakić, Nikolić, Milosavljević, Marić, Karmajkl, Jeremić, A. Delalić, Milovanović

GALATASARAJ: Mustafa, Martin, Jeboa, Kabadža, Akpinar, Gejik, Tnndžer, Radebo, Koksal, Halilović, Oralkan, Volden

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC