• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ukrao" Srbiji zlato, a Srbinu najviše vjeruje! MVP Mundobasketa otkrio gdje je Darko trener, pa ga odmah nazvao...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Denis Šreder će pokušati da sljedeće sezone u NBA ponovi partije kao na Svjetskom prvenstvu u Manili.

 Denis Šreder u Torontu zbog srpskog trenera Darka Rajakovića Izvor: Profimedia/ IMAGO

Najbolji košarkaš Svjetskog prvenstva Denis Šreder zaigrao je u dresu Njemačke ubjedljivo najkvalitetnije u karijeri, pa čak ni srpska odbrana nije mogla da ga zaustavi u finalu. Ubacio je 28 poena, uključujući i one odlučujuće kada se "lomila" utakmica, tako da nije iznenađenje što je ovih dana u fokusu javnosti.

Ipak, ne radi se o velikoj NBA zvijezdi, dobro je poznato da njegova prethodna klupska sezona nije bila naročito uspješna u dresu Lejkersa, dok mnogi ne znaju i da je pred Svjetsko prvenstvo promijenio klub. Otišao je u Torontu i postao jedno od prvih pojačanja srpskog trenera Darka Rajakovića na njegovom prvom samostalnom trenerskom poslu u NBA, a sada je poznato da je upravo zbog njega i izabrao da obuče dres Reptorsa.

"Mislim da je Darko Rajaković razlog", kazao je Denis Šreder gostujući u jednom TV emisiji nakon osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u ManilI: "Upoznao sam ga prije pet godina u Oklahomi, postali smo prijatelji i svidjelo mi se kako me je trenirao i nazvao me je čim je otišao u taj klub. Rekao sam svom agentu da želim da budem dio tog tima. Mislim da ćemo se sjajno slagati nas dvojica, da ću tamo probati da igram kao u državnom timu, da imam malo više loptu, da trčim, da igram odbranu, misilim da ćemo se sjajno slagati."

Interesantno, njih dvojica su se kladili pred finale Srbije i Njemačke i još ne znamo šta to Darko Rajaković duguje Nijemcu, ali znamo šta Šreder "duguje njemu" - podjednako dobre partije kao na Svjetskom prvenstvu. Podsjetimo, tokom NBA karijere Šreder je najbolje partije pružao u Atlanti, a igrao je još za Oklahomu, Boston, Hjuston i Lejkerse u dva navrata.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC