• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubjedljiv poraz od Makabija otkrio najveću manu Partizana!

Autor Dušan Ninković

Crno-bijeli na evropskoj premijeri izgubili od Makabija, a Željko Obradović bi uskoro morao da dobije centra kako se to ne bi ponavljalo.

 partizanu fali centar  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Partizana počeli su novu evroligašku sezonu u Izraelu, gdje je domaći Makabi iz Tel Aviva bio uspješniji - 96:81! Tim Željka Obradovića pokazao je nekoliko mana na prvom gostovanju u sezoni, a navijači Partizana pronašli su utjehu u rezultatima sa početka prethodnog takmičarskog ciklusa - takođe nije počelo sjajno, pa se završilo veoma uspješno i na evropskom i na regionalnom frontu. Ipak, Partizan je u Tel Avivu djelovao kao nekompletan tim.

Mnogi su nakon prvih 40 minuta u novoj sezoni Evrolige zaključili da je odlazak francuskog centra Matijasa Lesora u Panatinaikos nenadoknadiv gubitak za beogradske crno-bijele! Ekipa je tokom ljeta doživjela veliku promjenu u reketu jer je umjesto Francuza stigao Frenk Kaminski koji je drugačiji tip igrača i nije fantastičan kada je u pitanju odbrana reketa, iako bi fizikalijama trebalo da isparira većini košarkaša protiv kojih će igrati. Problem postoji, a Partizan će morati da mu se prilagodi ili...

Da dovede nekog drugog! "Gledamo da dovedemo još jednog igrača, ali ne po svaku cijenu. Treba nam neko ko će podići kvalitet ekipe", rekao je Željko Obradović pred početak nove sezone i sada je gotovo jasno da je u tim trenucima mislio na nekog "teškaša". Igrača približnijeg Matijasu Lesoru, nekoga ko snagom i energijom može da "izvuče" tim kada upadne u problem, što je Francuz više puta radio tokom prethodne sezone. 

Frenk Kaminski je odigrao samo šest minuta, Balša Koprivica pokušao da se nametne i da iskoristi priliku kada Amerikanac srpskog porijekla nije ulazio u igru, a čak su i Zek Ledej i Alen Smailagić imali ogromnih problema pod svojim košem. Makabi je napravio čak 15 ofanzivnih skokova na ovom meču, što je jasan signal Partizanovim čelnicima - Željku Obradoviću će ubrzo biti potreban centar, posebno ako Kaminski bude imao ozbiljnijih problema sa povredom ramena zbog koje nije igrao u drugom dijelu meča!

Da navijači Partizana ne bi sa sjetom i suzom u oku gledali Matijasa Lesora u dresu Panatinaikosa na početku sezone, pojačanje u reketu moraće da stigne što prije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC