• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Dončić najbolji na svijetu? Hm... Pitali Lukinog prvog učitelja, nije odgovorio ono što biste očekivali!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskren odgovor!

 Pablo Laso je li Luka Dončić najbolji košarkaš na svijetu Izvor: MN PRESS

Trofejni španski trener Pablo Laso bio je upitan da li je njegov nekadašnji đak Luka Dončić najbolji košarkaš na svijetu. Španac nije rekao "DA" i objasnio je detaljno svoj odgovor.

"Teško je biti najbolji igrač na svijetu, jer na kraju sude o vama na osnovu toga da li vaš tim pobjeđuje. Dakle, možete biti najbolji igrač na svijetu i da ne pobijedite u utakmici, jer ne igrate sami. To se u tenisu ne događa. Ovo je timski sport", počeo je Španac.

Laso je uveo Dončića u prvi tim Real Madrida još dok je Slovenac bio tinejdžer i pod njegovim vođstvom zajedno su osvojili titulu prvaka Evrope 2019. godine u Beogradu, a Luka je uz to bio MVP najjačeg takmičenja, sa samo 19 godina. Istog ljeta, poslije tri godine saradnje, oni su se rastali i Dončić je otišao u Dalas, sa kojim je u utorak gostovao u Realu i šokantno izgubio u Madridu.

"Što se mog mišljenja o Luki tiče... Ne znam da li je najbolji igrač, ali jeste jedan od najboljih igrača i to govori veoma dobro o njemu i o načinu na koji se njegova karijera odvija prethodnih godina. I veoma sam srećan zbog toga što ga dobija omaž za to, što svi navijaju za njega, jer je to zaslužio i sjajan je igrač. Sve to dobija kada se vrati nazad u svoju zemlju, Sloveniju, ali istovremeno odrastao je u Madridu od kada je imao 13 godina i osjećam se veoma srećno zbog njega. Mislim da gradi veliku karijeru, ali ne znam da li je najbolji igrač. Za mene je sada jedan od najboljih igrača na svijetu. A da li je najbolji na svijetu... Možemo da sjedimo ovdje i da pijemo pivo, a uz to da zauvijek pričamo o tome ko je najbolji", dodao je Laso, koji je sada trener Bajerna.

Dončićeva prošla sezona bila je izuzetno razočaravajuća jer se sa saigračima nije ni plasirao u plej-of, a nakon toga je sa Slovenijom završio učešće na Mundobasketu u Manili u četvrtfinalu, porazom od Kanade. Dončić je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, sa 27 poena u prosjeku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC