• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin plejmejker briljira u drugom dresu! Nikola oduševio sve: "Nije pedagoški, ali podsjeća na Dražena i Dončića"

Vlade Đurović oduševljen je igrama Nikole Topića.

 Vlade Đurović o Nikoli Topiću Izvor: MN Press/Arena Sport/screenshot

Nikola Topić (18) briljira u ABA ligi ove sezone. Na šest mečeva u dresu Mege prosječno bilježi 20,6 poena, uz 8,2 asitencije i 3,5 skokova po meču. Uz to šutira 83,8 odsto sa linije za slobodna bacanja i projsečan indeks korisnosti mu je 23,3. U pobjedi protiv Zadra imao je dabl-dabl (27, 10as, indeks 41).

O njemu se dosta priča, svi ga hvale, izuzetak nije ni Vlade Đurović.

"Nema emisije gdje ga nisam spominjao, jedan biser, talenat koji je na putu da možda, nije pedagoški da kažem da stiže Dražena Petrovića ili Luku Dončića. Dražen je ranije bio as, ali je igrač koji je brži sa loptom nego bez lopte, to je veoma važno u sportu", rekao je Đurović za "Arenu sport".

Ima jednu zamjerku za mladog košarkaša, to je šut za tri poena (7/24 u ABA ligi, 29,2 odsto).

"Mora da radi na šutu, to stalno govorim, ne vidim po procentima šuta za tri... Šutirao je za tri protiv Budućnosti za pobedu, promašio je, pokazao je srce i hrabrost, ali mora da radi malo i na mehanici šuta, neke male korekcije i na preciznosti, ta preciznost je rad. Stotinu ubačenih šuteva. Mega ima uslove, dvoranu, može da dođe i da šutira do besvesti što su radili Dražen, Dončić, Kićanović, Delibašić itd.

Zatim se vratio da pohvale za igrača koji je u Megi kao pozajmljen igrač Crvene zvezde. "Zna da doda i lijevom i desnom, da uđe lijevo, desno, da pogodi zicer, sa efeom, da pogodi 'flouter', da pogodi preko visokog igrača, trojka mu je najslabija tačka. Napreduje, ima dovoljno minuta. Iza toga stoji Miško Ražnatović koji traži da igra, samo penali mogu da ga izvedu iz igre. Iznenadio me i Uroš Plavšić, pojavio se, ima facu kao da je sve to normalno, radi fantastično", zaključio je Đurović.

Stručnjaci za NBA ligu već mu predviđaju da bi mogao da ode direktno tamo sljedeće godine i to među 10 pikova na draftu. Još je rano, ali ako se to dogodi mogao bi da završi u Americi, a da ne zaigra ponovo za Zvezdu koja se ove sezone muči baš na poziciji plejmejkera sa Šabazom Nejpirom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC