• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtalentovaniji za džabe otišao iz Partizana! Sve je gotovo - potpisuje za evropskog velikana!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi fudbaler Matija Popović biće novi igrač Milana.

 Matija Popović biće novi igrač Milana Izvor: MN PRESS

Gotovo je - najtalentovaniji fudbaler Partizana u januaru odlazi iz kluba bez obeštećenja, a mladi Matija Popović (17) potpisaće višegodišnji ugovor sa Milanom čim postane punoljetan. Kako prenose uticajni italijanski mediji, dogovoreni su svi detalji saradnje, pa će se jedan od najboljih mladih fudbalera iz Srbije slavnom klubu obavezati na četiri i po godine ugovora!

Italijanski novinar Đanluka Di Marcio tvrdi da će kompletan posao biti završen nakon 8. januara, kada Matija Popović proslavlja svoj 18. rođendan. Postoje najave da će talentovani fudbaler ostati pri prvom timu italijanskog velikana, a možda čak i u proljećnom dijelu sezone dobiti šansu u ekipi Stefana Piolija.

Oni koji su dobro upućeni u kvalitet mladih fudbalera širom Evrope smatraju Popovića za jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije - našao se na Gardijan listi među 60 najvećih talenata, a javnost u Srbiji oduševio je igrama za mlađe kategorije nacionalnog tima. Ipak, u Partizanu nije sve bilo idealno... Zbog problema koje je imao sa klubom u posljednje vrijeme nije igrao, a svojevremeno je o njemu govorio i Miloš Vazura.

"Radi se o djetetu iz omladinske škole, pričali smo i sa njegovim ocem. Klub neće trpiti ucjene nijednog oca dok sam ja ovdje, sigurno nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radilo o 50 odsto od dalje prodaje. Dobio je ponudu koja je najveća u istoriji kada se radi o mladim igračima, jer smatramo da je veliki talenat i ta ponuda i dalje stoji. Odgovor nismo dobili, ako ne potpiše, želim mu sve najbolje, poželiću mu srećan put ako ode, mada sam ubijeđen da to nije dobar potez", rekao je Vazura.

Evropski velikani nisu odustali - zvali su Bajern, Borusija, Barselona... Najčešće Milan, koji se već dugo pominje kao destinacija za Matiju Popovića i nastavak njegove karijere. Italijanski klub vidi ga kao zalog za budućnost, a srpski fudbal mogao bi u narednim godinama da dobije kombinaciju Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića. Popović najčešće igra kao ofanzivni vezni fudbaler, mada može da nastupa i na krilnim pozicijama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC