• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga mu izdala doživotnu zabranu: Zbog rasizma zauvijek izbačen, to se ne toleriše

Evroliga je izdala zvanično saopštenje i izdala vrlo oštru kaznu nakon rasističkih uvreda na meču Olimpijakosa i Valensije.

 Navijač Olimpijakosa dobio doživotnu zabranu za mečeve Evrolige Izvor: Stefanos Kyriazis/IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

Evroliga i Olimpijakos su zajedno reagovali zbog rasističkih uvreda na račun jednog od sudija na meču Olimpijakosa i Valensije 15. decembra 2023. godine. Evroliga je navijaču koji je vrijeđao sudiju izdala doživotnu zabranu dolaska na mečeve ovog takmičenja, dok mu je Olimpijakos još ranije poništio sezonsku ulaznicu. 

Na meču odigranom 15. decembra Olimpijakos je poražen 63:56 u duelu u kome je sa 12 poena ključni igrač u pobjedi svog tima bio Stefan Jović. Jedan od sudija na meču bio je Sretern Radović, drugi arbitar je bio Serhio Silva, a uvrede su bile upućenje Džozefu Bisangu iz Francuske. Evroliga je izdala saopštenje povodom ovih događaja.

"Osuđujemo rasističke uvrede koje su bile upućene sudiji od strane navijača na meču Olimpijakosa i Valensije i nadamo se da ovaj incident može da natjera navijače da okrenu leđa ovkvom ponašanju. Svjedoci smo, posebno u prethodnih nekoliko godina, rastu verbalnog nasilja pogotovo prema igračima, trenerima i sudijama. Uvredljive pjesme su prihvaćene i linije se redovno prelaze. Navijači čine Evroligu specijalnom i njihova strast se cijeni. Znamo da su naši poslovi pod lupom i kritikom, to pozdravljamo, ali moraju da se znaju granice ponašanja. A to se još više odnosi na navijače koji sjede odmah pored tereba, koji imaju pristup igračima, trenerima i sudijama", navodi se u saopštenju Evrolige. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC