• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oklahoma nikad nije bila jača, a igrao i Vasa: Strašan rekord Micićevog tima - pregazili su rivala

Srpski košarkaš postigao dva poena u pobjedi nad Portlandom, najvećoj u istoriji Oklahome.

 Oklahoma bolja od Portlanda Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Oklahoma igra najbolju košarku u istoriji franšize - od kako su se "Supersoniksi" preselili iz Sijetla, tim nije bolje izgledao ni na terenu ni na tabeli NBA lige, iako je u ne tako dalekoj prošlosti imao nestvaran trio u sastavu Rasel Vestbruk, Džejms Harden, Kevin Durent. Sada su u timu dvojica srpskih igrača - Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski - ali oni imaju tek epizodne uloge na časovima košarke koje drže Šaj Gildžes-Aleksander i Čet Holmgren. Noćas su objašnjavali Portlandu (139:77) kako se igra košarka.

Pobjeda od čak 62 poena razlike najubedljivija je koju je Oklahoma ikada ostvarila u NBA ligi, a kanadski bek još jednom je pokazao da je noćna mora za rivale. Šaj je na ovom susretu postigao 31 poen, pratio ga je Džejlen Vilijams sa 21, dok je Čet Holmgren sa 19 još jednom podvukao kandidaturu za najboljeg novajliju u ligi. Vasilije Micić dobio je devet minuta na meču, postigao je dva poena sa linije penala, napravio dvije asistencije i upisao jedan skok.

Tako je i srpski reprezentativac obilježio istorijski meč svog kluba. Što se tiče utakmice, problema za Oklahomu nije bilo ni u jednom trenutku - poslije prve dionice imali su 12 poena prednosti, drugu su dobili sa čak 24 poena razlike, a u trećoj nisu odmarali iako su imali ubjedljivu prednost. Zapravo, u tom dijelu meča povećali su razliku za još 26 poena, a konačnih 62 poena razlike bila je i njihova maksimalna prednost na ovom susretu.

Ekipa Oklahome sada ima učinak od 26 pobeda i 11 poraza, što je dovoljno za deobu čelne pozicije na tabeli Zapadne konferencije. Od tima čiji su igrači Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski bolji skor ima Boston, koji se nalazi na istoku SAD. Prvo mjesto na kraju ligaškog dijela za ekipu Oklahome bila bi velika senzacija, jer im prije početka sezone nije predviđan tako visok plasman.

Rezultati NBA mečeva u noći između četvrtka i petka:

  • Milvoki - Boston 135:102
  • Oklahoma - Portland 139:77
  • Dalas - Njujork 128:124
  • LA Lejkers - Finiks 109:127

Pogledajte najbolje trenutke sa meča Oklahome i Portlanda:

Ubedljiva pobeda Vasinog tima.
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC