• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP oduvao Nikolu Jokića, opet! Sasuo 41 poen protiv Srbina u epskom duelu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Impresivna partija Džoela Embida u pobedi Filadelfije protiv Denvera.

 Džoel Embid dao 41 poen protiv Nikole Jokića Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Filadelfija je pobijedila Denver 126:121 (36:38, 42:40, 21:26, 17:27) na čelu sa fenomenalnim aktuelnim vlasnikom MVP nagrade, Džoelom Embidom. On je u direktnom centarskom duelu protiv Nikole Jokića ubacio čak 41 poen, uz 10 asistencija i sedam skokova, za 26. trijumf Siksersa ove sezone. Sa druge strane, Nikola Jokić završio je meč sa fenomenalnih 19 skokova, 25 poena i uz tri asistencije, ali sve to nije bilo dovoljno da opet izbjegne januarski poraz svog tima na gostovanju Filadelfiji. Prošlog januara, na istom mjestu, Embid je takođe dominirao i ubacio 47 poena. Isto motivisan bio je i u noći između utorka i srijede po vremenu u Srbiji.

U pobjedničkom timu efikasni su bili i bek Tajris Maksi, koji je ubacio 25 poena, dok je krilni centar Tobajas Haris dodao 24. Dvocifreni učinak u napadu imao je i Kel Oubr, sa 11 poena. Embid je ubacio 14 poena uz pet asistencija samo u prvoj četvrtini, mada se mučio u odbrani i u borbi za skok, što pokazuje i skoro 20 Jokićevih uhvaćenih lopti. Ipak, Embid je blistao na drugoj, Denverovoj polovini. Ovim trijumfom, pred 19.775 bučnih gledalaca, Filadelfija je nastavila potjeru za liderom tabele Istočne konferencije, Boston Seltiksima (31-9), kojima će Denver gostovati u sljedećem meču, u noći između petka i subote od 1.30 časova.

Sa druge strane, Jokić nije uspio da dovoljno pokrene tim u odlučujućoj, posljednjoj fazi meča, u kojoj su Nagetsi ubacili samo 17 poena. Prošle sezone, tadašnji trener Siksersa Dok Rivers smislio je da Pi-Džej Taker čuva Jokića i to je izbacilo Nikolu iz ritma, a sada je pod vođstvom trenera Nika Nursa za Srbina bio zadužen Tobajas Heris i to je dalo rezultat.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Embid je u duelu protiv Jokića odigrao čak 18. uzastopnu utakmicu u kojoj je ubacio bar 30 poena. Na momente je cijela hala navijala samo za to da on nadigra Nikolu, a bilo je i trenutaka kada su Siksersi glasno kritikovali i žalili se na sudiju zbog dosuđenog Embidovog prekršaja na Jokiću. Temperatura nije mogla biti vrelija u NBA i opet je "spržila" Nagetse.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC