• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović najavio minut ćutanja za Miloja: "Bio je u planovima za selektora Srbije"

Nebojša Čović pričao je o smrti Dejana Milojevića.

 Nebojša Čović o Dejanu Milojeviću Izvor: MN Press/PRVA TV/Printscreen

Smrt Dejana Milojevića potresla je cijeli svijet. Bivši srpski košarkaš i trener preminuo je u Americi od posljedica srčanog udara. Od njega se opraštaju mnogi, kako u NBA ligi, tako i širom Evrope i u Srbiji. Među njima je i Nebojša Čović, prvi čovjek Crvene zvezde.

Imao je samo riječi hvale na račun Milojevića. "Strašna tragedija. Dejan je 98. došao kod nas u FMP i ja sam ga tada uzeo iz Beovuka. Tada smo doveli i Aškrabića i podmladili smo ekipu. Bio je dvije godine kod nas i već tada se afirmisao, svi su mislili da ćemo sa mladim igračima ispasti. Tad se vidjelo ko je i šta je Dejan. Imao je problema sa koljenima, jako puno je trenirao, bio je uporan i kao trener, bio je potpuno posvećen košarci i porodici. Planski je kombinovao kada sin upiše fakultet tamo, pa je i tamo pravio izvanrednu karijeru. Dejan je izuzetno i dobar čovjek bio", rekao je Čović prilikom gostovanja na TV "Prva".

Pričalo se i da bi Dejan mogao da zamijeni Svetislava Pešića na klupi Srbije poslije Olimpijskih igara...

"Izgubili smo pravog čovjeka, odličnog košarkaša i stručnjaka. Bio je i u planovima za selektora Srbije, mada je bio već i pomoćnik Igora Kokoškova, tako da koristim priliku da izrazim saučešće njihovoj porodici. Svi smo izgubili velikog čovjeka. Pratio sam cijelu situaciju, eto nažalost nije uspio da se izbori. To je bio obilan srčani udar. I tada na pregledima je bila priča oko proširenog srca, šta znam, kaže naš narod da je to sudbina. Vedro lice, čak i kad je bio ljut, ta ljutnja kao da nije bila prirodna."

Pred meč Crvene zvezde i Baskonije (četvrtak, 19 časova), klub će se oprostiti od Dejana. "Naša utakmica će početi minutom ćutanja", zaključio je Čović.

(Prva TV/Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC