• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivna ispovijest igrača Golden Stejta: "Promijenio si mi život, obasjaj iz raja!"

Mladi košarkaš imao je poruku za Dejana Milojevića, koji je prerano preminuo.

 Brandin Podzijemski o Milojeviću  Izvor: MN PRESS

Srpska, ali i NBA košarka izgubila je mnogo - preminuo je Dejan Milojević, nakon srčanog udara koji se dogodio dok je sa svojim Golden Stejt Voriorsima imao zajedničku večeru. Smrt je šokirala čitav košarkaški svijet, a nakon Stiva Kera oglasio se i jedan košarkaš Voriorsa koji je tokom aktuelne NBA sezone sarađivao sa Dejanom Milojevićem.

Reč je o Brandinu Podzijemskom, košarkašu poljskog porijekla koji je uz Dejana mnogo naučio.

"Promijenio si mi život za tako kratko vrijeme. Najvažnija stvar koju si mi ikad rekao je da se samo nasmijem! Tvoja radost i tvoj smijeh će zauvijek nedostajati. Osvijetli nas iz raja. Počivaj u miru, Dejane Milojeviću", napisao je mladi košarkaš.

Podzijemski je 2023. godine izabran kao 19. pik na NBA draftu, a Golden Stejt ga je tokom prve sezone u najjačoj košarkaškoj ligi slao i u razvojni tim. Do sada je odigrao 20 mečeva u NBA ligi, a najbolju partiju odigrao je kada je postigao 23 poena protiv Minesote. U posljednje vrijeme je u sjajnoj formi i na sedam od posljednjih devet mečeva postigao je dvocifren broj poena.

Izvor: Melissa Tamez / Zuma Press / Profimedia

Podsjećamo, Dejan Milojević je imao srčani udar na večeri pred okršaj Golden Stejta i Jute u Solt Lejk Sitiju, a ubrzo je i operisan. Poruke podrške stigle su od Željka Obradovića i Novaka Đokovića, ali nekadašnji reprezentativac Jugoslavije nije uspio da se oporavi od infarkta. Ljudina, večito nasmijani košarkaš impresivne karijere, bio je dobar prijatelj svima koji su se čak i okrznuli o košarku u Srbiji i regionu.

Zato se od Dejana Milojevića oprostio njegov Partizan, ali i Crvena zvezda. Zato se među prvima javio Predrag Danilović, ali i Vladimir Štimac. Ređale su se poruke - Miška Ražnatovića, Bogdana Bogdanovića, sina Nikole, Adama Silvera, Saše Obradovića i mnogih drugih!

Košarkaški svijet će ga pamtiti kao jednog od ljudi koji su imali presudan uticaj na karijeru Nikole Jokića, ali Dejan Milojević je bio i manje i više od toga. On sam je govorio da nije stvorio dvostrukog MVP-ija NBA lige, pa će u Srbiji više biti zapamćena njegov hedonistički način života, nevjerovatna energija, širok osmijeh i uvijek dobro raspoloženje, bez obzira da li se priča o košarci ili nečem drugom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC