• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta Čović misli o Dubaiju u ABA ligi i Evroligi: Ne dolaze oni da daju pare...

Oglasio se Nebojša Čović o potencijalnom dolasku Dubaija u ABA ligu i Evroligu.

 Nebojša Čović o Dubaiju u ABA i Evroligi Izvor: TV Prva/screenshot

Da li će Dubai igrati ABA ligu i Evroligu naredne sezone je pitanje koje sve zanima i još se čeka zvanična potvrda, a kakav je stav Crvene zvezde tim povodom? O tome je govorio Nebojša Čović koji je istakao je njihov dolazak u region bivše Jugoslavije "zanimljiva ideja", dok lično "nema ništa protiv" ni njihovog ulaska u Evroligu, ali da neke stvari jednostavno još moraju da budu jasnije po tom pitanju.

Čović je ispričao da klubovi ABA lige o svemu što se dešava saznaju iz medija i dodao je da je tek skoro stiglo pismo Dubaija u kome se saopštava namera o nastupu u tom takmičenju.

"To je zanimljiva ideja, ako je uklopljiva sa Evroligom. Kada pogledate šta nude ABA ligi to je milion i po dolara po sezoni, plaćen smeštaj i svi ostali troškovi uz učešće u tom takmičenju. Ali, ABA liga mora da riješi još neke stvari prije nego što uđe u kontakt sa Dubaijem. Takođe, oni ne bi bili konkurentni kroz ABA ligu za Evroligu da nama ne bi ugrožavali fiktivni prolaz u Evroligu", naglasio je Čović i dodao da ABA liga već tri godine nema garantovano mjesto u ABA ligi kroz Evroligu, nego da i Zvezda i Partizan dobijaju "specijalne pozivnice". 

Ističe da već godinama najveći srpski klubovi zaslužuju da imaju "A" licencu i da sa aspekta gledanosti "drže to takmičenje", a da vjeruje da Dubai može da unapredi Evroligu.

"Ja nemam ništa protiv projekta Dubai u Evroligi. Oni ne dolaze da daju pare, nego da unaprede projekat ABA lige i Evrolige", kazao je Čović i dodao da će Dubai prvo davati po dva miliona dolara godišnje, a zatim 13-14.

Pročitajte i šta je Nebojša Čović rekao o potencijalnim pojačanjima Crvene zvezde, uslovima pod kojima će igrati Kup Radivoja Koraća, kao i kako se oprostio od legendarnog Dejana Milojevića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC