• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradska hala sad se zove "Dejan Milojević"!

Autor Dragan Šutvić

Hala u kojoj treniraju košarkaši Mege od sada nosi ime po čuvenom košarkašu i dugogodišnjem treneru Mege, preminulom Dejanu Milojeviću.

 Dvorana KK Mega zove se Dejan Milojević Izvor: MN PRESS

Legendarni srpski košarkaš i košarkaški trener, prerano preminuli Dejan Milojević, dobio je halu u Beogradu! Kako se može pročitati u zvaničnom dokumentu koji je košarkaški klub Mega dostavio ABA ligi, hala u beogradskom naselju Braće Jerković koja je do sada nosila ime "Mega Factory" u budućnosti će se zvani Trening centar "Dejan Milojević", po stručnjaku koji je godinama radio kao prvi trener ekipe.

Milojević je od 2012. do 2020. godine radio ka trener Mege i u tom periodu stvorio je neka od najvećih imena regionalne košarke u ovom veku. Kroz njegove trenerske prošli su asovi poput Nikole Jokića, Vasilija Micića, Ivice Zupca, Vlatka Čančara, Nemanje Dangubića, Radeta Zagorca, Ognjena Jaramaza, Bobana Marjanovića...

Milojević je nakon Mege kratko radio kao trener Budućnosti iz Podgorice, gdje je proveo i dio igračke karijere, a zatim se zaputio na drugi kraj svijeta. Postao je pomoćnik Stiva Kera u Golden Stejt Voriorsima i sa tim timom osvojio NBA ligu, što mu je najveće trenersko dostignuće. Nažalost, preminuo je nakon srčanog udara koji je doživio na timskoj večeri pred okršaj protiv Jute u Solt Lejk Sitiju. Američka i evropska košarka izgubile su mnogo, a Mega je željela da se oduži promjenom imena hale!

Podsjećamo, košarkaški klub Mega najavio je ovaj potez odmah nakon iznenadne smrti svog nekadašnjeg trenera. Počast legendarnom Dejanu Milojevića mogla bi da oda i ABA liga, pošto je pokrenuta inicijativa da se MVP nagrada u ligaškom dijelu regionalnog takmičenja nazove po nekadašnjem centru Beovuka, FMP-a, Budućnosti i Partizana koji je tri puta osvajao ovo priznanje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC