• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štimac pisao ABA ligi zbog Milojevića: "Molim vas, usvojite ovu molbu!"

Autor Dragan Šutvić

Srpski košarkaš ima prijedlog za regionalnu ligu, a u centru pažnje je odavanje počasti Dejanu Milojeviću.

 Vladimir Štimac prijedlog za ABA ligu nagrada po Dejanu Milojeviću Izvor: MN PRESS

Košarkaški svijet i dalje je u šoku zbog smrti Dejana Milojevića - nekadašnji košarkaš Partizana, trener Mege i reprezentativac Jugoslavije preminuo je nakon srčanog udara tokom zajedničke večere trenera i igrača Golden Stejta, NBA tima u kojem je radio od 2021. godine. Srpska i regionalna košarkaš izgubile su mnogo, a ABA liga bi mogla u budućnosti da dodjeljuje nagradu u čast Dejana Milojevića. Taj prijedlog stigao je od Vladimira Štimca.

Zbog smrti trostrukog MVP-ija regionalnog takmičenja, Štimac je ABA ligi predložio da nagrada za najkorisnijeg igrača u ligaškom dijelu sezone ponese ime po Dejanu Milojeviću - a Mega je već uradila nevjerovatnu stvar kako bi odala počast legendi. On je u ABA ligi neizbrisiv trag ostavio i kao igrač i kao trener, pa bi ovakva odluka imala utemeljenje.

"Poslao sam danas zvaničnu molbu ABA ligi da ispunimo i mi svoju dužnost prema Dekiju i ne dozvolimo da njegovo ime ikada padne u zaborav. Nadam se da će usvojiti ovu molbu", napisao je Vladimir Štimac uz fotografiju na kojoj se vidi saopštenje koje je dostavio regionalnom takmičenju. Pogledajte tu objavu:

"Poštovani, ovom prlikom Vas molim da razmotrite zahtjev da titula najboljeg igrača ABA lige (MVP) ponese ime našeg proslavljenog trenera i košarkaša, nedavno preminulog, Dejana Milojevića. Dejan je pored toga što će zauvijek biti zapamćen kao dobar čovjek i prijatelj, predan i posvećen kako svojoj porodici tako i svakom svom košarkaškom cilju, biti upamćen kao najkorisniji igrač ABA lige svih vremema. Tri puta je osvajao titulu MVP-a i ponio je brojne nagrade. Naša dužnost je, iako je on najveći dio posla odradio sam, da njegovo ime nikada ne padne u zaborav. Zato Vas molim da ovu molbu usvojite", navodi se u pismu koje je potpisao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije Srbije.

Podsjećamo, Vladimir Štimac bio je jedan od prvih košarkaških ljudi koji su se oprostili od Dejana Milojevića - na svom Tviter nalogu pisao je o jednom zajedničkom treningu na kojem mu je daleko iskusniji Milojević pokazao i košarkaške i životne lekcije. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti o Dejanu Milojeviću

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ne treba da padne u zaborav, ali se nije ni ohladio već pljušte nagrade, prosječan čovjek, normalan čovjek, možda je za Orden? Laka mu zemlja

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC