• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja mislim da sve znam, a 21:0 za Dekija..." Vladimir Štimac se oprostio od legende

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Štimac objasnio kako ga je Dejan Milojević učio o košarci.

 Vladimir Štimac se oprostio od Milojevića Izvor: MN PRESS

Srpska košarkaš izgubila je mnogo legendarni Dejan Milojević, pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa u NBA ligi, preminuo je nakon srčanog udara koji se dogodio pred meč protiv Jute. Od nekadašnjeg srpskog košarkaša sada se opraštaju ljubitelji košarke širom svijeta, a među prvima se oglasio Vladimir Štimac.

Nekadašnji centar Crvene zvezde podijelio je na svom Tviter profilu priču iz igračkih dana Dejana Milojevića, koji je i na zalasku karijere bio sila za tada previše samouvjerenog Štimca. Na jednom zajedničkom treningu pred sezonu održao mu je košarkašku lekciju i naučio ga važnim stvarima u životu.

"Deki je bio nevjerovatan čovjek prije svega, dobar i vedar. Kada sam se vratio jedne godine bio sam MVP Baltičke lige, mislio sam da nema boljeg, da sve znam. Trenirao sam preko ljeta u Vuku i Deki se pojavio da se i on sprema malo prije početka sezone. Onako Deki na svojevrstan način i nasmijan kaze 'Štime, hoćemo jedan na jedan?', ja naravno umislio da sam sad ja taj i ništa... 21:0 za Dekija. Vrijedna životna i košarkaška lekcija. Hvala ti Deki. Želio bih da izjavim saučešće porodici i prijateljima. Košarka i Srbija su izgubili mnogo. Neka ti je vječna slava, Deki", napisao je nekadašnji reprezentativac Srbije na svom profilu.

Milojević je tokom igračkih dana nosio dres Beovuka, FMP-a iz Železnika, podgoričke Budućnosti, Partizana, Valensije, Galatasaraja i ponovo Partizana, u kojem se penzionisao. Godinama je sa mnogo uspeha vodio ekipu Mege, zatim kratko bio trener Budućnosti, a od 2021. godine radio je u NBA ligi kao dio stručnog štaba Stiva Kera u Golden Stejtu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC