• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija - Embid ubacio 70 poena!

Autor Dragan Šutvić

Džoel Embid postigao je 70 poena u pobjedi protiv San Antonija.

 Džoel Embid postigao 70 poena Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džoel Embid dominira u NBA ligi, postigao je 70 poena protiv San Antonija! Filadelfija je dobila taj meč (133:123), a on je postao tek deveti igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svijetu koji je dao 70 i više poena. Cijela dvorana ustala je i ovacijama ga je ispratila na klupu pred sam kraj meča.

Pokazao je još jednom Embid zašto je jedan od najboljih igrača na planeti. Greg Popović i Viktor Vembanjama gledali su njegovu nestvarnu partiju i ništa mu nisu mogli. Uz 70 poena imao je 18 skokova i 5 asistencija. Vembanjama je meč završio sa 33 poena, 7 skokova i 2 asistencije, tako da su ljubitelji košarke mogli da uživaju u njihovom okršaju. Prvi sljedeći, po poenima, bili su Darijus Vasel (22, 9as, 4sk) i Tajris Maksi (18, 8as, 4sk).

Ove sezone Embid prosječno bileži 36,1 poen, 11,6 skokova i 5,9 asistencija po meču i među glavnim favoritima je da osvoji novo MVP priznanje, tačnije da odbrani prijznanje osvojeno prošle sezone. Međutim, postoji jedan veliki problem. Ne smije da propusti više od 7 mečeva do kraja sezone zbog novih pravila u NBA ligi.

Pred start sezone donesebi je pravilo da za priznanja konkurišu samo igrači koji imaju najmanje 65 odigranih mečeva. Embid je do sada propustio 10 i može da propusti još sedam. Do kraja ligaškog dijela sezone ostalo je još 40 mečeva i to je brojka o kojoj Embid definitivno mora da vodi računa ako želi šansu za MVP titulu.

Kada su brojke u pitanju, u "klubu 70" su još Vilt Čembrlen, Kobi Brajant, Dejvid Tompson, Demijen Lilard, Eldžin Bejlor, Dejvis Robertson, Donovan Mičel i Devin Buker. Zanimljivo je da je rekord Majkla Džordana 69 poena koliko je dao Klivlendu 1990. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC