• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid gubi MVP titulu? Novo pravilo ga izbacuje iz trke - ovo je dobar znak za Jokića

Džoel Embid ne krije da želi MVP priznanje, ali...

 Embid izbacuje sebe iz trke za MVP nagradu Izvor: Profimedia

Džoel Embid polako, ali sigurno, izbacuje sebe iz MVP trke. Propustio je osam od 35 mečeva u dresu Filadelfije ove sezone i djeluje da su šanse sve manje da će odbraniti priznanje koje je dobio prošle sezone. Zašto? Zato što nova pravila NBA lige nalažu da igrač mora da odigra najmanje 65 mečeva u sezoni da bi bio u konkurenciji za bilo koju od nagrada.

Dakle, igrač ukupno može da propusti 17 utakmica, što u ovom slučaju centru Siksersa ostavlja još samo 9 mečeva u preostalih 47 utakmica. Ako se uzme u obzir da je sklon povredama i da je uz to neke mečeve namjerno propuštao, poput gostovanja Denveru i Nikoli Jokiću, onda se jasno vidi da je u velikom problemu.

I američki novinari su primijetili da trenutno "nabija statistiku" kako bi bio u što boljoj poziciji za individualna priznanja. U ubjedljivom porazu od Niksa (128:92) na parketu je proveo 32 minuta, kako bi pojačao brojke, dao je 30 poena, uz 10 skokova. Zbog toga ga nije bilo na parketu u noći između subote i nedjelje, a Filadelfija je izgubila od Jute (120:109).

Upravo to je i najveća razlika između Jokića i Embida. Srpski centar gleda širu sliku i to je jedan od razloga zbog kojih je Denver osvojio titulu. Centru Siksersa važnije su sopstvene brojke. "Imam dobre šanse za novo MVP priznanje. Ako imam priliku da budem u razgovoru za tu nagradu, zašto da ne probam? Nisam stidljiv, ne želim da glumim i da se pravim da mi nije stalo. Sve što mogu da osvojim, želim", rekao je Embid za "ESPN" prije nekoliko dana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC