• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtužnija priča poznatog NBA košarkaša: Više ga ne zanimaju novac i karijera

Trenutno Toni Snel igra u Razvojnoj ligi, iako je u karijeri odigrao 601 meč u NBA.

 Toni Snel tužna životna priča Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Toni Snel (32) godinama je bio poznat NBA košarkaš - imao je važne uloge dok je igrao za Čikago i Milvoki, prije nego što je njegova karijera počela da se gasi. U februaru 2022. godine bio je dio velikog trejda Portlanda i Nju Orleansa, kada mu je karijera već bila na izmaku, a ispostavilo se da je to potez koji ga je izbacio iz lige. Ubrzo je otpušten i od tada traje njegov pokušaj da se vrati na NBA parket - ne zbog karijere već zbog djece o kojoj mora da brine.

Njegovim sinovima Karteru (3) i Kenzu (2) dijagnostifikovan je autizam, a nešto kasnije je ista dijagnoza postavljena i njemu. Otkriveno je da ima blaži oblik ove bolesti, što nikako nije uticalo na njegovu karijeru. I ne želi da se to desi. Zapravo, zbog svojih sinova želi da se vrati u NBA, kako bi mogao da im obezbijedi što bolje medicinske usluge.

"Naravno, želim da se vratim i igram, ali sada imam veću svrhu. Ne radi se više o meni. Radi se o mojim momcima", rekao je Snel za Jahu. Po Snelovim riječima, u ovom trenutku ne zanimaju ga ni velika karijera ni novac koji bi mogao da zaradi prelaskom u NBA ligu - isključivo zdravstveno osiguranje. Ukoliko bi potpisao ugovor sa nekom NBA ekipom to bi značilo da je u najjačoj košarkaškoj ligi deset godina, pa da ima pristup "premijum" osiguranju za njega i porodicu. "To je nešto što mi je zaista potrebno. Ne samo za sebe, već i za moju ženu i moju djecu", istakao je Toni Snel, čiji bi apel mogao da čuje neki tim.

Toni Snel rođen je u Los Anđelesu, a pohađao je koledž Nju Meksiko. Davne 2013. godine Čikago ga je izabrao kao 20. pika na NBA draftu, a prve tri sezone u ligi proveo je u Bulsima. Usledili su Milvoki, Detroit, Atlanta, Portland i Nju Orleans, za koji je kratko igrao tokom 2022. godine. Od januara 2023. do danas član je Mejn Seltiksa, Bostonovog razvojnog tima.

Snel je tokom devet godina u NBA ligi odigrao 601 utakmicu, od kojih je na 310 bio starter u svojim ekipama. Prosječno je bilježio 6,1 poen, 2,3 skoka i 1,1 asistenciju, a njegova karijera ide silaznom od 2019. godine kada je iz Milvokija trejdovan u Detroit. Ipak, u Mejn Seltiksima pronašao je sebe - sada dijeli lekcije saigračima koji su uglavnom čitavu deceniju mlađi od njega i priprema ih za iskorak u NBA ligu. Možda bi i zbog toga mogao da bude pravo pojačanje za neki tim u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, ako već na terenu ne može da podsjeti na dane kada je bio sjajan defanzivac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC