• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda precrtavaju strance pred put u Niš, a nije to jedina muka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Koga će Željko Obradović i Janis Sferopulos izabrati za nastup na Kupu Radivoja Koraća u Nišu?

 Kup Radivoja Koraća ko će od stranaca otpasti u Partizanu i Crvenoj zvezdi Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Kup Radivoja Koraća igra se ove sedmice u Nišu, a uoči turnira uvijek je "najvrelija" tema koga će Partizan i Crvena zvezda Meridianbet izabrati od svojih stranaca. S obzirom da pravila nalažu da mogu da u sastavu mogu da budu samo četvorica košarkaša koji ne posjeduju srpski pasoš, to donosi "glavobolje" trenerima Janisu Sferopulosu i Željku Obradoviću pred put u Niš jer će nekoga morati da precrtaju.

Crvena zvezda ima osam stranaca u ovom trenutku, ali čini se da Sferopulos ima nešto "lakši" zadatak, pošto ga u ovom trenutku više brinu povrede Miloša Teodosića i Branka Lazića. Čak i u odnosu na to da li će dvojica najiskusnijih igrati, mogao bi da se bira tim, ali djeluje da ako gledamo formu - tu ne postoji dilema.

Džoel Bolomboj, Jago dos Santos, Rokas Gedraitis i Adam Hanga su gotovo sigurni učesnici Kupa Radivoja Koraća, dok se manje šanse daju Džavonteu Smartu. Gotovo bez šanse da će zaigrati u "Čairu" su Fredi Gilespi i Majk Tobi, koji su vrlo malo pokazali od kada su obukli crveno-bijeli dres, dok je od nedavno u sastavu i Trej Tompkins, ali nije baš za očekivati da će baš na Kupu Radivoja Koraća dobiti šansu da debituje jer još sanira povredu koljena.

Što se tiče Partizana, tu Željko Obradović ima možda malo više dilema. Prednost je što Kevin Panter ima državljanastvo Srbije, još iz perioda kada je igrao u Crvenoj zvezdi 2020. godine, a "sigurna trojka" za put u Niš su Džejms Naneli, Zek Ledej i Pi-Džej Doužer. A, ko će biti četvrti?

Bruno Kaboklo je igrao fantastično po dolasku u Partizan, ali je u posljednje vrijeme - možda i zbog ritma na koji nije navikao - pao u formi, dok se Frenk Kaminski "diže". Zato će Željko Obradović pažljivo morati da bira između njih dvojice, uzimajući prije svega u obzir ko mu je potrebniji za potencijalno finale sa Crvenom zvezdom. Odličan meč u Laktašima odigrao je i Ponjitka, ali je teško očekivati da će biti četvrti stranac u Kupu, dok najmanje šanse ima Džejlin Smit koji je imao potpuno epizodnu ulogu od kada je obukao dres crno-bijelih.

Podsjetimo, Kup Radivoja Koraća počinje 14. februara (srijeda) i prvog dana gledamo lokalni derbi Borac - Čačak 94 (17.00), pa Crvenu zvezdu i FMP (20.00). Dan kasnije sastaju se Mega i Vojvodina (17.00), pa Partizan i Hercegovac (20.00). Susret "vječitih" nije moguć prije finala koje je zakazano za nedjelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC