• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiv Ker "razbio" najbolji tandem NBA lige!

Autor Dragan Šutvić

Stiv Ker odlučio da Klej Tompson postane "šesti igrač", što je Amerikanac bez pogovora prihvatio.

 Klej Tompson na klupi Golden Stejta  Izvor: Profimedia

Golden Stejtu ne ide i Stiv Ker je morao nešto da mijenja. Nakon povratka iz Beograda, gdje je bio na sahrani Dejana Milojevića, Ker je donio jednu od najtežih odluka u karijeri - izbacio je Kleja Tompsona iz startne petorke, što je prvi put još od 2012. godine da sjajni košarkaš počinje kao rezerva.

Jedan od najboljih šutera svih vremena bez pogovora je prihvatio odluku Stiva Kera i apsolutno razumije zašto ga je "izbacio" iz prve postave, pošto ove sezone ne blista. U prosjeku postiže 17,3 poena, uz svega 42 odsto šuta iz igre. I čim je prebačen na klupu protiv Jute, odigrao je svoju najbolju partiju u sezoni. U pobjedi 140:137, Tompson je ubacio 35 poena (dao sedam trojki), a imao je i šest skokova i dvije asistencije.

"Važna stvar je da sam shvatio da ću i kao rezerva igrati dovoljno. Morate da pustite svoj ego kada ulazite sa klupe. Pomislio sam na Đinobilija, on je osvojio četiri prstena i zlatnu medalju, a cijelu karijeru je počinjao sa klupe", rekao je Klej Tompson koji se skroz pomirio sa svojom novom ulogom u Voriorsima.

Iako je deceniju i duže činio "Splash Brothers" tandem sa Stefom Karijem, u ovoj fazi karijere njihove uloge će se promijeniti, pošto će u dobrom dijelu utakmica ubuduće igrati samo jedan od njih. Vidjećemo da li će ovaj "eksperiment" Stiva Kera dati rezultat i na duže staze, ali je svakako velika vijest da je jedna od najvećih njegovih zvijezda bez ikakvog pogovora pristala na promjenu, što je recimo teško bilo za Rasela Vestbruka.

Podsjetimo, Klej Tompson je imao ogromnih problema sa povredama i propustio je dvije cijele sezone (od 2019. do 2021. godine).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC