• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sferopulos uzeo trofej, pa otkrio sve: "Nisam htio prije utakmice o tome, sad mogu"

Janis Sferopulos poslije osvajanja prvog trofeja na klupi Crvene zvezde bio jako zadovoljan, ali je govorio i o problemima u svojoj ekipi.

 Janis Sferopulos nakon osvajanja Kupa Izvor: Arena Sport 1/ Printscreen

Crvena zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća pobjedom nad Partizanom 85:79, a trener Janis Sferopulos je poslije meča bio jako zadovoljan izdanjem svog tima. Ipak, istakao je da crveno-bijeli nisu dobro počeli meč, ali da je drugo poluvreme odnijelo prevagu. 

"Utakmica je bila pravi derbi, mada nismo počeli dobro. U prvom poluvremenu Partizan je u prvih 15-ak minuta kontrolisao utakmicu i vodio devet ili 10 poena razlike. Uspjeli smo da se vratimo u život, drugo poluvrijeme je bilo odlično za nas, defanzivno. Dali smo im da postignu samo 35 poena, igrali smo pametno u napadu i razlog za ovu pobjedu je dobra igra svih igrača. Čestitam im svima, jer su sve vreme bili vrlo koncentrisani na ono što smo isplanirali i šta smo želeli da uradimo. Ovo je vrlo lep dan za naš klub i našu organizaciju. Čestitam svima", zaključio je Sferopulos.

Tokom cijelog trajanja finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća pod velikim znakom pitanja bili su najiskusniji u njegovom sastavu, Branko Lazić i Miloš Teodosić. Sada je trener Zvezde otkrio da do posljednjeg momenta nije znao da li može da računa na njih.

"Imali smo problema u pripremi utakmice, sa Teodosićem, sa Lazićem sa njihovim povredama i nismo znali do posljednjeg momenta da li će igrati. To mogu sada da kažem da ne bi ispalo da tražim izgovore. Zato čestitam svim ljekarima, medicinskom timu na tome što su uradili i što su ih spremili", otkrio je Sferopulos.

Ne samo da su Teodosić i Lazić uspjeli da se spreme za meč, već su bili ključni za pobjedu! Lazić je ubacio dvije bitne trojke i uspio da odigra sjajnu odbranu na Kevinu Panteru u drugom poluvremenu, dok je Miloš Teodosić bio apsolutno prvo ime meča. Imao je 16 poena, pet skokova, pet asistencija i gotovo da je bio bez promašaja.

"Vidjeli ste kakav su doprinos dali, a odradili su možda jedan trening pod kontaktom, čak i bez kontakta i takvi su izašli da igraju utakmicu. A imali su takvu želju da igraju, a to je potrebno, da svi igrači igraju punim srcem", zaključio je Grk i završio konstatacijom da je Kup samo jedan korak u ovoj sezoni: "Tek smo na polovini sezone, ima mnogo utakmica pred nama i mnogo toga moramo da uradimo. Ipak ovo je važna pobjeda i važan trofej, veoma smo srećni"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC