• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA liga žestoko kaznila košarkaša! Pomenuo klađenje, platiće 100.000 dolara

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Francuski košarkaš Rudi Gober kažnjen je zbog vrijeđanja sudije i gestikuliranja prema njemu

 NBA liga kaznila Rudija Gobera Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA liga je žestoko kaznila centra Minesote Rudija Gobera zbog neprimjerenog i neprofesionalnog gestikuliranja prema sudiji i zbog javnog kritikovanja sudije. To je saopštio Džo Dumars, izvršni potpredsjednik i čelnik za košarkaške operacije NBA lige. Kazna uzima u obzir to kako se Gober ponašao u prethodnim situacijama u NBA ligi koje je sam izazivao kritikujući arbitre.

Gober je prešao granicu 8. marta, poslije poraza svoje Minesote u duelu protiv Klivlenda 8. marta. Za vrijeme meča, u posljednjim trenucima posljednje četvrtine, trostrukom dobitniku nagrade za najboljeg defanzivca lige dosuđena je lična, a onda i tehnička greška. Poslije odluke arbitra, pogledao ka sudiji Skotu Fosteru i prstima gestikulirao novac, što je opšte poznat potez kojim se aludira na to da je neko plaćen, potkupljen.

I poslije meča je Gober ostao pri svome. "Opet ću da 'popijem metak' i da budem negativac. Prihvatiću kaznu, ali ovo šteti našoj igri. Znam da klađenje i sve to postaje sve veće i veće, ali ne može da se osjeti na taj način. To nije samo jedna odluka. Svi prave greške, ali kada se one ponavljaju iznovca i iznova, naravno da sve to nervira."

Zbog toga što je uradio i rekao kritikovao ga je i njegov trener, Mika Nori. "Neprihvatljivo je dobiti tehničku grešku 27 sekundi prije kraja. To je Rudi, ali morate da budete pametni. Napravio je gest očigledno ljut, a ljuti su bili u oba tima. Morate da budete pametniji od toga", rekao je on.

Gober je i ranije optuživao sudije na sličan način da "varaju" i pomažu sudije i to je sigurno uticalo da ova kazna bude sa šest cifara.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC